Connect with us

Šport

S vodným lyžovaním môžu začať aj 5 ročné deti

Published

on

Reklama

Poznáte Zuzanu Vráblovú? Je to dvojnásobná majsterka sveta vo wakeskate, ale to asi viete. Viete však s akým športom začínala? Bolo to vodné lyžovanie. Práve teraz s ním môžu začať ďalšie deti. Klub vodného lyžovania a vodných športov Piešťany pozýva do svojich radov deti vo veku od 5 do 10 rokov.
[singlepic id=33421 w=320 h=240 float=right]„Vodné lyžovanie nie je úplne tradičný šport, i keď v Piešťanoch má dlhú históriu. Budúci rok to bude oficiálne päťdesiat rokov, hoci začiatky siahajú už do roku 1959. Na piešťanskej Sĺňave odvtedy vyrástlo viacero reprezentantov ako Sokolovská, Dubovská, Kucharik, Kováč, Kováčová, Vrábel, Manas a aktuálne hlavne Zuzana Vráblová, ktorí priniesli z vrcholných podujatí viacero cenných kovov,“ približuje stručne históriu Ivan Oravec. Na vode Váhu trénujú lyžiari od polovice mája do konca septembra. V tomto období sa využíva každá možnosť na tréning. Počas prázdnin sa lyžuje 6 dní v týždni a aktívni pretekári strávia na vode zhruba hodinu denne.
„Vo vodnom lyžovaní máme tri disciplíny. Prvou sú triky, kde pretekár predvádza rôzne obraty od 180 do 720 stupňov, saltá a podobne. V slalome pretekár musí prejsť [singlepic id=33435 w=320 h=240 float=left]slalomovú dráhu tvorenú šiestimi bójami, pričom sa skracuje po úspešnom prejazde dĺžka lana a zvyšuje rýchlosť člna. Poslednou sú skoky. Pretekári pri nich skáču do diaľky pomocou skokanského mostíka,“ vyratúva paletu disciplín I. Oravec.
Klub má momentálne viacero nádejných pretekárov v kategóriach do 14 a do 17 rokov, členskú základňu však chce naďalej rozširovať, aby sa neprerušila kontinuita. Práve preto organizuje nábor detí, ktoré si môžu vyskúšať jazdu za člnom. Po prvej inštruktáži, to môžu hneď skúsiť na vode, aby vedeli do čoho idú. Jazdu s pomocou skúseného lyžiara zvládnu aj úplne malé deti, podobným spôsobom ako pri lyžovaní na snehu.
Ak vás tento šport zaujal volajte 0905 458 371, alebo príďte rovno do lodenice na brehu Sĺňavy za bufetom Dino.

Reklama

Camping Pullman - neseďte doma, príďte k nám

[nggallery id=1836]

Reklama

Populárne články