Connect with us

Aktuality

Florbal: Piešťanskí pávi juniorskú extraligu tento rok nedohrajú

Published

on

Reklama

Zástupcovia klubu FBC Páv Piešťany v stredu 10. januára požiadali Slovenský zväz florbalu o ukončenie pôsobenia juniorov FBC Páv v extralige. Problémom je, nízky počet zaočkovaných hráčov, takže pri platných pravidlách v aktuálnej pandemickej situácii nedokážu piešťanskí florbalisti postaviť na zápas minimálny potrebný počet jedenásť hráčov.

„Počas prvej a druhej vlny, kedy sa nemohlo trénovať vôbec, sa nám kompletne rozpadli starší žiaci a dorast, takže nemáme možnosť nahradiť neočkovaných hráčov mladšími dorastencami,“ približuje prezident florbalového klubu Matúš Kromholc.

Reklama

„Rozumiem, že nás čaká pokuta za predčasné ukončenie sezóny, no bolo by nefér tvrdiť zväzu, že to dohráme, hrať s neočkovanými hráčmi a v prípade odhalenia by takáto kauza mohla poškodiť celý slovenský florbal v očiach verejnosti. Preto za najprofesionálnejšie riešenie považujem odstúpenie zo súťaže a postavenie sa problému čelom,“ vysvetľuje M. Kromholc.

Z pohľadu Pávov bola aktuálna sezóna v juniorskej extralige zatiaľ najúspešnejšou v histórii klubu. Vďaka  kvalitnej súťaži sa v klube podarilo vypracovať sa niekoľkým vysokokvalitným florbalistom.

Reklama

„Verím a dúfam v to, že aspoň jednému z nich sa podarí dostať až do reprezentácie. Piatim hráčom juniorskej extraligy bol ponúknutý minulý týždeň okamžitý prestup (hosťovanie) do iného klubu v rámci juniorskej extraligy. V stredu 10. januára sa už zúčastnili skúšobných tréningov v kluboch JEX, ktoré si hráči vybrali a držíme im palce,“ uzatvára M. Kromholc.

-red- Zdroj: TS FBC Páv Piešťany

Populárne články