Connect with us

Novinky

Farmárske trhy opäť zavítajú do Piešťan už zajtra

Published

on

Reklama

Farmárske trhy zavítajú do Piešťan už v sobotu 3. júna, pri obchodnom dome Prior si budete môcť nakúpiť množstvo kvalitných domácich výrobkov najrôznejšieho druhu i špecialít z dovozu. Postupne budeme predstavovať jednotlivých predajcov, ktorých nájdete na trhoch. Každý z nich absolvoval inú životnú cestu a má za sebou iný príbeh, všetci však majú jednu vec spoločnú, pretože sa snažia o to, aby ich výrobky boli kvalitné a zákazníkom spravili radosť. Po rodine Pučekovcov zo Zázrivej, ktorá produkuje vynikajúce domáce mliečne výrobky a syry, si dnes predstavíme pani Štrbovú a jej firmu LEBANS venujúcu sa už dve desaťročia výrobe koláčov. Presné termíny trhov nájdete na webových stránkach www.farmarsketrhy.sk alebo na sociálnej sieti facebook.

Firma LEBANS s.r.o. – alebo ak chcete pani Štrbová sa venuje výrobe domácich koláčom od roku 1997. V tomto roku si prenajala neďaleko Banskej Bystrice maličkú pekáreň. Začínala s 2 ľuďmi výrobou oškvarkových pagáčov a piekla i štrúdle. Pre takýchto ľudí je zásadným a limitujúcim atribútom ich prežitia nie vyrobiť – ale mať kde predať a pani Štrbová túto úvodnú fázu zvládla dokonale. Keďže ľuďom chutilo, mohla svoj sortiment rozširovať. Držala a stále sa drží starých, poctivých receptov. Dnes má svoju pekárničku prebudovanú, postupne ju zväčšuje a jej zamestnanci pracujú na 2 smeny. Venuje sa sortimentu, ktorý nie je úplne obvyklý, ale jej koláčiky, buchty a štrúdle sú naozaj chutné. Že má pri svojom stánku na trhoch stále rad? Skúste si kúpiť inde štedrák (orechy, tvaroh, mak), srdiečko s lesným ovocím, klasicky marhuľový koláč, či moravský koláč plný maku alebo tvarohu.

Reklama

Pri pani Štrbovej platí stará známe pravda, ktorou je, že kvalita sa predáva sama. Pravda, tú kvalitu treba mať, dodržiavať a v neposlednom rade ustrážiť. Firme LABANS sa to podarilo naplniť, pretože inak by dnes dozaista nemala toľko zákazníkov a odberateľov, ktorých pravidelne zásobuje aj v iných mestách. Zvláda navyše aj taký podstatný detail – pečie zásadne v noci, aby jej výrobky boli každé ráno čerstvé. Navyše ich dokáže previezť z Banskej Bystrice každý deň a ráno o 8.00 hodine sa už predávajú na trhoch. Navyše s úsmevom, dobrou náladou a milým slovom. A takýchto ľudí si aj my veľmi vážime.

Reklama

PR

Populárne články