Connect with us

Kultúra

Dychfest prichádza do Piešťan, v piatok ním bude žiť centrum mesta

Published

on

Reklama

Do Piešťan prichádza tento rok ďalšie zaujímavé podujatie. V piatok 29. júna odštartuje v Piešťanoch Dychfest – Medzinárodný festival detských a mládežníckych dychových orchestrov, ktorý organizuje Združenie dychových hudieb Slovenska. Počas víkendu bude podujatie pokračovať v Partizánskom. V predprázdninové piatočné popoludnie si budete môcť vypočuť koncerty na Kúpeľnom ostrove i v Mestskom parku, medzi ktorými prejde sprievod dychoviek centrom mesta.

Program v Piešťanoch začína v piatok 29.06.  o 14:00 h promenádnym koncertom na
Kúpeľnom ostrove. Po ňom, spolu s mažoretkami Akord z Hradišťa budú pochodovať
detské a mládežnícke dychové orchestre v sprievode po trase – Kúpeľný hotel THERMIA PALACE – Kolonádový most – Hudobný pavilón v mestskom parku. Predstavia sa Detský dychový orchester HRADIŠTE, Budafoki Fuvosegyle BUDAPEŠŤ, Detský dychový orchester Brezno, Mládežnícky dychový orchester Základnej umeleckej školy UNIČOV, Festivalový orchester Bratislava. Detský dychový orchester Rosička z Bánova pri ZUŠ Tibora Sládkoviča v Šuranoch už bude pripravený na pódiu v Mestskom parku, aby Dychfest 2018 zahájil.

Reklama

V Hudobnom pavilóne postupne zahrajú všetky orchestre a mažoretky Akord v koncertnom programe od 15:00-20:00 h. V prípade nepriaznivého počasia sa bude podujatie konať v Kongresovom centre Slovenských liečebných kúpeľov a.s.

Celý trojdňový Dychfest 2018 z verejných zdrojov podporil fond na podporu umenia, hlavný partner podujatia a SOZA. „Ďakujem spoluorganizátorom – mestám Piešťany a
Partizánske a ďalším partnerom. Návštevníkom želám pekný dychovkový víkend,“ pozýva na podujatie Vladimír Dianiška, predseda Združenia dychových hudieb Slovenska.

Reklama

-red- Ilustr. foto: -mp-

Populárne články