Connect with us

Šport

Vydarená premiéra Patrika Nemca na European Touring Cupe

Published

on

Reklama

Druhý závod Majstrovstiev Európy cestných vozidiel sa odohral na okruhu Slovakia Ring počas uplynulého víkendu. Premiéru v European Touring Car Cup (ETCC) tam zažil piešťanský jazdec Patrik Nemec jazdiaci za tím SBM motorsport.

[singlepic id=28859 w=320 h=240 float=left]Po sobotnej kvalifikácii, v ktorej Patrik Nemec obsadil 5. miesto absolútne a tretie v kategórii Single-make Trophy (SMT) prišli v nedeľu na rad dva závody, v ktorých sa musel vyrovnať s letmým štartom. Ten bol pre piešťanského závodníka novinkou.

Reklama

„Mohlo to byť lepšie, ale zavreli ma tam. Mal som problémy s rýchlosťou na rovinkách, kde boli súperi o dosť lepší. Bohužiaľ sme na prvých dvoch v našej kategórii SMT nemali. Šieste miesto je v takej silnej konkurencii dobrý výsledok, s ktorým som spokojný,“ povedal Nemec štartujúci po prvý raz s vozidlom SEAT Leon Super Copa.

V druhom závode štartovalo osem jazdcov v obrátenom poradí. Oproti prvému prebiehal štart z miesta. „Bohužiaľ som nevyužil tretie miesto na štarte. Ešte k tomu som z piateho miesta absolútne pochybil a išiel mimo trať. Pri brzdení mi auto nepodradilo a ja som nedobrzil. Teší ma ale, že som nebol od konkurencie kategórie SMT príliš ďaleko. Dúfam, že si tento víkend fanúšikovia užili minimálne tak dobre ako ja,“ dodal ôsmy v cieli Patri Nemec.

Reklama

V kategórii SMT získal náš pretekár dve tretie miesta za Andreasom Pfisterom a Stianom Paulsenom. V absolútnom poradí skončil Nemec na šiestom a ôsmom mieste.

[nggallery id=1610]

Text: patriknemec.com Foto: Martin Viazanko

Populárne články