Connect with us

Novinky

Vodné pólo: Kadetky zvládli bez prehry aj druhé kolo Národnej ligy

Published

on

Reklama

Druhé kolo Národnej ligy kadetiek, teda hráčok vodného póla do 17 rokov, pokračovalo dňa 12. decembra na Mestskej plavárni v Košiciach. Všetky zápasy boli vyrovnané a piešťanské hráčky nadviazali dvomi víťazstvami na prvé kolo a potvrdili tak úspešný vstup do sezóny 2015/2016. V priebežnej tabuľke po druhom kole súťaže sú Piešťany bez prehry na čele tabuľky pred Košicami a Vrútkami. Tretie kolo zorganizuje v januári piešťanský klub a svoje domáce zápasy pravdepodobne odohrá v Novákoch.

KVP Kúpele Piešťany – PVK Vrútky 12 : 10 (3:2,4:1,3:3,2:4)

Reklama

Góly Piešťan: Rybanská 5, Juricová 3, Baranovičová 2, Sedláková a Budková po 1

Zápas začali Piešťanky dobre. Pozorná obrana a využívanie streleckých príležitostí znamenalo vedenie v polovici zápasu o štyri a v neskoršom priebehu dokonca o šesť gólov. Vedomé si dostatočného náskoku hráčky poľavili v koncentrácii, niekoľko nepresných nahrávok a chýb v obrane znamenalo zníženie rozdielu skóre na jeden gól. V poslednej minúte však Budková gólom po peknej akcii s Klampárovou potvrdila zaslúžené víťazstvo Piešťan.

Reklama

ŠKP MD Košice – KVP Kúpele Piešťany 10 : 12 (2:2,0:1,6:3,2:6)

Góly Piešťan : Rybanská 5, Baranovičová 4, Budková 2 , Juricová 1

Proti hráčkam ŠKP Modrí draci Košice to bol v prvej polovici vyrovnaný zápas. V tretej štvrtine získali Košičanky trojgólové vedenie na 8 : 5. Najmä zásluhou presných striel Baranovičovej a Rybanskej v poslednej štvrtine piešťanské hráčky skóre zápasu otočili vo svoj prospech a Mária Budková rovnako ako proti Vrútkam gólom v poslednej minúte spečatila víťazstvo hráčok KVP Kúpele Piešťany.

Zostava KVP: Kissová – Budková, Baranovičová, Sedláková, Bojnová, K.Klampárová, Rybanská, Juricová, Kalužová.

„Dosiahnuté víťazstvá sú pre družstvo veľmi cenné. Nastúpili sme bez troch hráčok základnej zostavy a som rád, že hráčky Juricová, Budková a Kristína Klampárová, ktoré väčšinou len striedajú, využili šancu, ktorá sa im naskytla a potvrdili svoju stúpajúcu výkonnosť a perspektívu. Teší ma, že sme posledné súťažné zápasy tohto kalendárneho roka vyhrali, získali v súťaži štvorbodové vedenie a vytvorili si dobrú východiskovú pozíciu do ďalších bojov pri obhajobe prvenstva z minulej sezóny,“ zhodnotil druhé kolo tréner Ján Baranovič.

-KVP Kúpele Piešťany-

Populárne články