Connect with us

Šport

Veslovanie: Vančovci na akademickom svete druhí v B-finále

Published

on

Reklama

Akademické majstrovstvá sveta vo veslovaní vo francúzskom Gravelines hostili študentov vysokých škol do 28 rokov z 34 krajín. Medzi 350 veslármi nechýbala ani výprava, ktorú tvorili traja Piešťanci. 

2vn

Reklama

Matúš Vančo spolu s bratom Richardom sa predstavili v kategórií ľahký dvojskif (priemerná váha člena posádky 70 kg). Súrodenecké duo doplnil v role manažéra ďalší Piešťanec Matej Šmída. V piatok 12. septembra boli na program rozjazdy, v ktorých Vančovci obsadili druhé miesto, čim si zabezpečili priamy postup do semifinále A/B a vyhli sa popoludňajším opravným jazdám.

Na druhý deň sa naši reprezentanti predstavili v druhej semifinálovej jazde, odkiaľ postupovali prvé tri lode do finále A. Po štarte sa držali na postupových miestach, nevedeli sa však vyrovnať so silným bočným vetrom a začali sa prepadávať. Do cieľa prišli napokon na 5. mieste, čo znamenalo iba postup do nedeľného B finále.

Reklama

V ňom Vančovci odštartovali najrýchlejšie, keď po prvej päťstovke viedli, ale cez druhú päťstovku sa cez nich dostali veslári z Talianska. Tí napokon prišli do cieľa ako prví, piešťanskí veslári na nich stratili dve seknudy. Celkovo sa umiestnili na 8. mieste zo 14 štartujúcich krajín.

(red) Ilustr. foto

REKLAMA

pnky_1-ab-contact-sept

Populárne články