Connect with us

Šport

Veslár Lackovič obhájil titul majstra sveta, mohutne ho povzbudzoval aj Zdeno Chára

Published

on

Reklama

Začiatkom marca sa v americkom Bostone konali Majstrovstvá sveta v halovom veslovaní. Nevidiaci nadšenec Milan Lackovič sa stal vlani majstrom sveta v kategórii mužov s pohyblivými nohami. Tento rok sa opäť v sprievode trénera Pavla Kuhajdu vydal za oceán, potvrdiť svoje kvality. Podarilo sa. Je znovu majstrom sveta a pri jeho úspešnej jazde ho mohutne povzbudzoval aj hokejista Zdeno Chára.

DSC05741

Reklama

Slovenská minivýprava mala obavy  z chladného počasia, ktoré sa podľa slov trénera Pavla Kuhajdu potvrdili, avšak v zálohe i tajný tromf v podobe prominentnej podpory: „Po hladkom pristátí na Logan International Airport sme sa naobliekali ako kokosy na snehu a vydali sa metrom na hotel. Výhľad z našej izby na 37. poschodí bol úžasný, únava dostatočná a tak sme mohli začať s oddychom a prípravou na samotný pretek, kde sme sa mali stretnúť aj so slovenským hokejistom Zdenom Chárom. Večer pred  pretekom sme pozerali v televízii zápas, kde hral aj Zdeno Chára a o 3 hodiny som už mal telefonát od samotného najvyššieho :-). Po krátkom rozhovore, s roztraseným hlasom, sme sa dohodli kde a kedy nás príde podporiť.“

DSC05742

Reklama

Mohutný hokejista prišiel do bostonskej haly ešte pred jazdou Milana Lackoviča. Vtedy nebolo príliš veľa času na rozprávanie, ale po preteku si to chlapci vynahradili. Zdeno si sadol do hľadiska a mohutne povzbudzoval nevidiaceho veslára, ktorý obhájil titul majstra sveta. „Po preteku pôsobili posedenie so Zdenom Chárom ako balzam na unavené Milanovo telo. Musím povedať, že je to fakt pohodový borec, ide z neho neuveriteľný pokoj, pohoda a zároveň rešpekt. Ozaj, vedeli ste že sa dohovorí šiestimi jazykmi? Naše stretnutie s ním samozrejme neprišlo samo od seba a preto chcem poďakovať Mišovi a Peťuškovi, ktorí nám to celé sprostredkovali, no a samozrejme za podporu VK Sĺňava Piešťany, Hornonitrianskym baniam a Šupa technike,“ vymenoval podporovateľov P. Kuhajda.

Nevidiaci veslár, ktorý je rodákom z Dobšinej nedávno potvrdil aj titul majstra Európy a pod vedením piešťanského trénera Pavla Kuhajdu by sa rád kvalifikoval na paralympiádu do Ria.

Piešťanskí veslári pozývajú všetkých záujemcov z radov hendikepovaných i zdravých, detí i dospelých, ktorí by sa chceli venovať tomuto krásnemu, i keď náročnému športu. Viac info na www.veslovanie-piestany.sk.

DSC05752

-th- Foto: pk

Populárne články