Connect with us

Šport

Váh bude patriť veslárom

Published

on

Reklama

Počas víkendu 12. a 13. mája sa Váhu v Piešťanoch uskutoční už tridsiaty ročník tradičnej veslárskej regaty o Pohár SNP. Počas dvoch dní budete môcť sledovať súboje takmer troch stoviek pretekárov od najmladších až po veteránske kategórie.

„V minulom roku sme regatu opäť dostali na úroveň, ktorú sme chceli dosiahnuť a počet 300 pretekárov dáva našej snahe za pravdu. Program regaty zahŕňa všetky vekové kategórie – od najmladších žiakov až po veteránske ročníky. Našim zámerom nebolo a ani nie je vytvoriť z regaty vrcholnú súťaž elít svetového či európskeho veslovania. Cieľom nášho snaženia je pripraviť dva dni plné krásnych súbojov pre všetkých, ktorým veslovanie prirástlo k srdcu – od žiačikov cez mladé nádeje národných reprezentácií až po veteránov a všetkých priaznivcov nášho krásneho športu. Verím, že počasie bude taktiež naklonené a spoločne sa všetci stretneme na tejto tradičnej regate,“ povedal Miroslav Škulec, riaditeľ regaty.
Na veslárov čaká trať dlhá 1750 m so štartom pri Krajinskom moste a cieľom na lodenici. Žiacke a veteránske kategórie absolvujú trať 1000 m a jej štart je na úrovni Veternej ulice. V sobotu sa zápolenia začínajú o 10:30 h v nedeľu už o 9:00 h.

Reklama

Autor: inf

Reklama

Populárne články