Connect with us

Šport

Turistov pribúda, na Jesenný pochod HP ich prišiel rekordný počet

Published

on

Reklama

Už 35. ročník obľúbenej turistickej akcie navštívilo 757 turistov. Spolu so svojou jarnou verziou prekonali všetky doterajšie pochody z Hlohovca do Piešťan – dohromady sa ich zúčastnilo neuveriteľných 1 641 ľudí.

[singlepic id=48439 w=320 h=240 float=left]Boli medzi nimi milovníci turistiky každého veku. Od predškolákov až po 80-ročného Vladimíra Svrčeka z Bratislavy, ktorý absolvoval najdlhšiu trasu. Merala 35 kilometrov a viedla z Hlohovca cez Ovčiu skalu, Havran, Čertovu pec do Piešťan. Spolu ju prešlo iba 42 turistov. Väčšina si totiž vybrala 22 km dlhú cestu z Hlohovca na Havran. Informoval o tom František Miklovič z KST Hlohovec.

Reklama

Dodal, že mimoriadne potešujúca je účasť najmenších detí. Všetci oficiálne registrovaní boli peší turisti, ale prišlo aj 27 cykloturistov.

Mierne problémy s orientáciou spôsobila tabuľa pod Lomcom, ktorú niekto umiestnil na okraj poľa pri ceste z Hlohovca. Nápis na nej upozorňuje, že chodník lesom je zrušený a treba pokračovať cez pole, okolo oplotenia novej zvernice a napokon po starej čerešňovej aleji k Havranu. Týmto zmiatol turistov, ktorí chodník lesom poznali a na jar ho aj využili. Niektorí tak použili cestu poľom, cez nepokosený slnečnicový lán a niektorí išli tak, ako si to pamätali z jari – lesným chodníkom.

Reklama

Zdroj: KST Hlohovec

REKLAMAijav-ucto

 

Populárne články