Connect with us

Šport

Tereza Páleníková: Tešíme sa, že Slovenský pohár môžeme hrať pred svojimi fanúšikmi

Published

on

Reklama

Hostiteľské družstvo Slovenského pohára žien Piešťanské Čajky čaká už dnes prvý zápas na turnaji. O 15:30 sa o postup do finále pobijú s celkom ŠBK Šamorín. Čajky sú pred vstupom do SP dobre naladené a myslia na tie najvyššie priečky.

Sezóna Piešťanských Čajok kvôli neúčasti v základnej skupine Európskeho pohára je poznačená stratou kvalitných zápasov. Finálový turnaj Slovenského pohára na domácej palubovke je však pre Čajky impulzom spraviť si chuť a naladiť sa pred druhou polovicou sezóny. „Slovenský pohár je jeden z vrcholov našej sezóny, druhý po Európskom pohári FIBA. Nebudeme sa tváriť alibisticky, chceme hrať kvalitný basketbal. V tréningovom procese sme sa dobre pripravovali. Ideme do Slovenského pohára s pokorou, no myslíme na najvyššie priečky,“ vraví tréner Čajok Martin Pospíšil.

Reklama

Čajky vstúpia do finálového turnaja Slovenského pohára dnešným zápasom o 15:30 so Šamorínom a netaja sa ambíciami postúpiť do finále. „Na SP sa veľmi tešíme, budú to dobre a zaujímavé zápasy pred domácim publikom a dúfam, že z toho vyťažíme maximum,“ povedala pred začiatkom turnaja Terézia Páleníková.

Piešťany sa vďaka výborným podmienkam v Diplomat aréne pomaličky stávajú centrom ženského basketbalu na Slovensku. Po dvoch kvalifikačných zápasoch ženskej reprezentácie čaká kúpeľné mesto ďalšia akcia, ktorá sa tu bude konať premiérovo.

Reklama

„V prvom rade je to skvelé pre Piešťany. Koná sa tu ďalšia veľká akcia po kvalifikačných zápasoch ženskej reprezentácie. Pre Čajky je to ďalšia motivácia ukázať sa. Budeme môcť hrať pred domácimi fanúšikmi, v prostredí, na ktoré sme zvyknutí. Chceme tomu dať ozaj maximum a ukázať sa,“ zakončil tréner Pospíšil.

-Piešťanské Čajky/Foto: Laco Ďuračka-

Populárne články