Connect with us

Šport

Talentovaný cyklista Oskar Masaryk má za sebou úspešnú sezónu

Published

on

Reklama

Sedemnásťročný Oskar Masaryk z Moravian nad Váhom sa venuje zjazdu na horských bicykloch a trénuje na miestnom kopci Ahoj. Tohto ročná sezóna bola jeho štvrtá a zároveň najúspešnejšia.

oskar masaryk

Reklama

Odštartovala sa 4. mája prvým kolom Slovenského pohára v Mraznici, kde spomedzi 61 štartujúcich vyhral s náskokom vyše jednej sekundy a to ho zaradilo do čela celkového poradia. Druhé kolo SPDH sa konalo 24. mája v Malej Lučivnej, kde s náskokom troch sekúnd opäť zvíťazil.

REKLAMA

Reklama

Laser_banner

Tretie kolo bolo spojené s Majstrovstvami Slovenskej republiky a Oskar Masaryk v ňom zvíťazil s časovou rezervou necelých desať sekúnd a tým získal titul Majstra Slovenska 2014 v kategórii Junior.

Úspech sa dostavil aj v štvrtom kole, ktoré sa uskutočnilo v stredisku Jasná v Nízkych Tatrách. Talentovaný cyklista tam obhájil víťazstvo s náskokom vyše jednej sekundy. Nasledovalo zranenie, pre ktoré Oskar Masaryk skončil v stredisku Malinô Brdo na treťom mieste. V poslednom kole pohára obsadil druhú priečku. Celkové poradie však vyhral s dostatočným bodovým náskokom.

To ho posunulo aj do prvého kola Svetového pohára v rakúskom bike parku Leogang. Po páde vo finále bol so stratou päť sekúnd na 26. mieste. Svoj posledný úspech dosiahol Oskar Masaryk v poslednom kole IXS Európskeho pohára, kde bol vo svojej vekovej kategórii štvrtý.

Text a foto: Andrej Masaryk

Populárne články