Connect with us

Šport

Street workoutový park otvoria v sobotu

Published

on

Reklama

Relatívne nový šport má v našom meste množstvo priaznivcov. Čoskoro pre nich otvoria ihrisko navrhnuté odborníkmi a financované z mestského rozpočtu a z dotácie pre Rezort Piešťany. Na podujatí vystúpia najlepšie tímy zo Slovenska a Čiech.

Reklama

Videopozvánka na otvorenie street workoutového ihriska

REKLAMA

Reklama

kia akcia

O partii mladých ľudí, ktorí cvičia pomocou vlastnej váhy vo vonkajšom prostredí sme písali pred rokom. Vtedy vyjadrili túžbu, aby v našom meste vznikol priestor, kde by takýmto spôsobom mohol športovať každý – od detí po profesionálov. Tento sen sa im už čoskoro splní.

V sobotu otvoria na Vážskej ulici ihrisko, ktoré je podľa členov tímu Street Workout PN na špičkovej úrovni: „Spojili sme dizajn s využiteľnosťou, čo robí naše ihrisko jedinečným. Svojou veľkosťou a kvalitou patrí medzi najlepšie street workoutové parky na Slovensku.“ Podľa ich slov je výhodou najmä fakt, že bol navrhnutý ľuďmi, ktorí sa tomuto novému športu aktívne venujú.

Využiť ho môže každý, na veku nezáleží. „Všetkých chceme vyzvať, aby si prišli zacvičiť a nebáli sa osloviť ktoréhokoľvek z nás. Radi im poskytneme radu aj pomoc.“

Podľa informácii z facebookovej stránky radnice postavila park firma mmcité+ a.s. Cvičebné zostavy financoval Rezort Piešťany z dotácie ministerstva dopravy vo výške 15 167 eur. Mesto prispelo sumou 13 526 eur na plochu z pryžových dlaždíc vrátane jej podkladných vrstiev.

Otvorenie sa uskutoční v sobotu 11. októbra o 14.00 h. Členovia klubu Street Workout PN naň pozvali najlepšie tímy z Čiech a Slovenska, pripravujú súťaže o zaujímavé ceny pre deti aj dospelých a workshop, na ktorom ukážu ako správne a efektívne cvičiť.

Prečítajte si aj: Cvičením na preliezkach posúvajú svoje limity

Text: Martin Palkovič Foto a video: Street Workout PN

Populárne články