Connect with us

Šport

Snowpark Bezovec hostil prvé preteky Ukáž, čo vieš

Published

on

Reklama

Lyžiarske stredisko blízko Piešťan zažilo 18. februára vrchol sezóny. Prišli nie len lyžiari a snowboardisti, ale aj diváci. Konal sa tam memoriál Miška Pikusa, ktorého súčasťou boli preteky v čerstvo vybudovanom snowparku.

Usporiadatelia z neziskovej organizácie Projekt Piešťany dali podujatiu názov Ukáž, čo vieš. Podarilo sa im prilákať šesť súťažiacich, medzi ktorými boli profesionáli aj odvážni začiatočníci.

Reklama

„Pretekárov je málo, pretože je to prvý ročník, ale určite to chceme opakovať vo väčšom,“ povedal jeden z organizátorov Lukáš Vrábel. V parku sú umiestnené štyri raily, jeden kicker a jeden kvalitný stredne veľký bigair. „Budúci rok by sme chceli urobiť dva bigairy, z toho jeden väčší. Odkedy sme postavili tento provizórny snowpark začalo sem chodiť viac jazdcov, pretože snowboardistov lákajú najmä prekážky.“ Na Bezovci sú však vítaní aj začiatočníci, pre ktorých tam je snowboardová škola.

Prvých pretekov Ukáž, čo vieš sa zúčastnili najmä Piešťanci, medzi nimi aj jedna žena. Absolútnym víťazom sa stal najmladší pretekár Radovan Hradil.

Reklama

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články