Connect with us

Šport

ŠK Kajak Moravany bol v Šamoríne medzi najlepšími

Published

on

Reklama

Uplynulý víkend (19. a 20. júla) patril opäť kajakárom. V Šamoríne sa konal 10. ročník memoriálu Vladimíra Galisa. Išlo o preteky zaradené do Slovenského pohára SZRK s účasťou všetkých slovenských klubov.

[singlepic id=56297 w= h= float=center]

Reklama

Športový klub Kajak Moravany nad Váhom získal spomedzi všetkých 19 klubov krásne 4. miesto za Novákmi, Šamorínom a Komárnom. Vďaka práci ich trénerov, bojovnosti a odhodlaniu sa im podarilo zdolať kluby s niekoľkodesaťročnou tradíciou a silným členským zázemím. Zo Šamorína si priniesli až 20 medailí.

Bojovalo sa na 2000m a 200m tratiach. O zlato sa postarali na krátkej trati v K1 Samuel Podhradský a v C1 Lucia Valová a Lucia Prouzová. Striebro patrilo v jednotlivých kategóriách v K1 dvakrát Lucii Valovej a Martinovi Chalásovi a po jednej medaile sa ušlo Tatiane Trakalovej, Samuelovi Podhradskému, Michalovi Jurčovi, Lucii Horvátovej, Adamovi Kucharíkovi a trénerovi Jurajovi Homolovi. Bronzovú medailu si vypádlovali hneď dvakrát Lukáš Valo v C1 a v K1 Branislav Jurčo a Romana Švecová. Premiérový pretek a hneď bronzovú medailu získala v C1 Martina Havrilová. Len kúsok chýbal a na stupňoch víťazov mohla stáť v K1 aj Mia Hjartaker, ktorá skončila na dlhej trati štvrtá a Viktoria Šilhanová s pekným piatym miestom na oboch tratiach.

Reklama

Ak ešte rozmýšľate, kam prihlásiť svoje dieťa, ŠK Kajakrobí každoročný nábor detí vo veku 6-13 rokov. Bližšie informácie o činnosti klubu nájdete na www.skkajak.sk.

Text a foto: Sylvia Valová

Populárne články