Connect with us

Šport

Silvestrovský beh prilákal takmer 250 bežcov

Published

on

Reklama

Ak sa vlani mohli usporiadatelia Silvestrovského behu medzi mostami tešiť zo stúpajúcej účasti pretekárov, tak tento rok môžu mať radosť ešte väčšiu. Behu, ktorý patrí medzi najstaršie na Slovensku (47. ročník), sa zúčastnilo takmer 250 pretekárov. Vlani ich bolo 168.

Reklama

V nedeľu 30. decembra sa zišli bežci z celého Slovenska a taktiež od susedov z Čiech, aby si zmerali sily  na trati medzi piešťanským Kolonádovým a Krajinským mostom. Pretekov sa zúčastnilo tradične veľa vyznavačov iných športov, ktorí berú Silvestrovský beh ako zábavu a súčasť športovej  prípravy.

Pretekári v žiackych kategóriach bežali 1250 metrov. Víťazom medzi najmladšími žiakmi sa stal Matúš Mičura z Považanu Pruské. Druhý dobehol Filip Urbánek a tretí Benjamín Drahovský. Kategóriu najmladších žiačok ovládla Naďa Urbanová z Družby Piešťany, druhá skončila Lenka Lányiová z Krakovian a tretia Anita Stachová z AFC Nové Mesto nad Váhom.

Reklama

Kategóriu mladších žiakov vyhral Marek Mihalička z Trnavy, pred Filipom Frankovičom z OTJ Moravany. Medzi mladšími žiačkami bola najrýchlejšia Zuzana Karabová z AK Bojničky, pred Zuzanou Ciklaminiovou z Družby Piešťany a Lýdiou Drahovskou z ŠBR Piešťany.

Medzi staršími žiakmi dominoval Marek Jankovič z MAC Rača, druhý bol Adam Krchňavý z AK Nové Mesto nad Váhom a tretí Tadeáš Drahovský z ŠBR Piešťany. Najrýchlejšou staršou žiačkou bola Kristína Žilinková.

REKLAMA

Na dorastencov a ženy čakali dva okruhy, teda 2,5 km. Jediným dorastencom na trati bol Dušan Macháč z Družby Piešťany. Do cieľa dobehol v čase 8:57. Kategóriu dorasteniek ovládli pretekárky z Čiech. Víťazkou sa stala Veronika Siebeltová pred Kateřinou Siebeltovou (obe Slezan Frýdek-Místek) a piešťanskou plavkyňou Agátou Malíkovou.

Medzi ženami vlaňajšie prvenstvo zopakovala Ľubomíra Maníková z AK Spartak Dubnica. Druhá dobehla Petra Mráziková z SPŠ Trnava a tretia Terézia Baitlová z Družby Piešťany.

Novinkou bol Furmanský beh, kde sa bežalo 5 km bez rozlíšenia veku a pohlavia. Najrýchlejší v ňom bol Patrik Potoček z Piešťan, druhý skončil Adrián Pavelka z AO Slavia STU Bratislava a tretí Marián Redecký z Myjavy. Na siedmom mieste dobehla najrýchlejšia žena Jarmila Krajčíková z Bratislavy.

V hlavnej mužskej kategórii na 10 km sa postavilo na štart 88 bežcov. Víťazom sa stal Branislav Arbet pred Romanom Arbetom (obaja JM Demolex Bardejov), keď mali zhodný čas 34:30. Na treťom mieste dobehol triatlonista Andrej Orlický z Triatlon Teamu Trnava.

Kategóriu mužov 40-49 rokov, ktorý bežali 5 km, vyhral Ján Križák z AŠK Grafobal Skalica, pred Milanom Nikocemom z Myjavy a Stanislavom Florišom z Považanu Pruské.  Najrýchlejším mužom nad 50 rokov bol Ervín Páleník, druhý dobehol Jaroslav Hutyra z TJ Spartak Myjava a tretí Ján Cvičela z AK Bojničky.

Kompletné výsledkové listiny nájdete tu.

[nggallery id=2092]

Autor: ht Foto: Martin Palkovič

Populárne články