Connect with us

Novinky

Rugby: Slovenskí junáci favorizovaných Švajčiarov nezdolali

Published

on

Reklama

Futbalový štadión PFK Piešťany je od nedele 16. apríla dejiskom Európskeho šampionátu mužov XV rugby U18. O víťazstvá súperia tímy z konferencie 2 a všetci priaznivci tohto mimoriadne náročného športu mohli vidieť reprezentácie Chorvátska, Bulharska, Srbska, Izraelu, Maďarska a Moldavska. Slováci vo svojom úvodnom zápase neuspeli a favorizovaní Švajčiari uplatnili dlhoročné skúsenosti i fyzickú vyspelosť. Po prehre 62:0 budú naši chlapci bojovať o víťazstvo už v stredu 19. apríla o 16.30 proti Moldavsku. Ak chcete povzbudiť mladé reprezentačné talenty, naplánujte si návštevu zápasu, náš tím si to za svoju bojovnosť rozhodne zaslúži. 

Reklama

„Zápas pre nás bol veľmi ťažký, vedeli sme síce do čoho ideme, ale hrať vyrovnanú partiu proti tak fyzicky a technicky vyspelému súperovi bolo jednoducho nad naše sily. Z priebehu nie som výrazne sklamaný, ale Švajčiari, ktorí preberajú prvky francúzskej školy, nám ukázali ako vedia hrať rugby. Po tom čo som dnes videl si dovolím tvrdiť, že náš súper si zahrá finálový zápas. Naši chalani robili čo mohli a určite sa nemajú za čo hanbiť. Problémy v našej hre som videl hlavne pri štandardných situáciách, nedostatočné bolo čistenie v ruckoch, ale aj pri skladaní rýchlonohých hráčov súpera. Počas súboja sa nám zranili dvaja hráči základnej zostavy a dúfam, že budú v stredu schopní nastúpiť,“ vyjadril sa po zápase reprezentačný tréner Vladimír Kubala.

„Našim začínajúcim hráčom sa snažíme naplno venovať, ale samozrejme nemáme tu stabilnú akadémiu. Stretli sme počas štyroch celkom vydarených sústredení, kde sa nám podarilo popracovať na forme a súhre. Dnes sme však narazili na mimoriadne ťažkého súpera, ktorý ešte pred rokom hral o dve kategórie vyššie, čo bolo počas zápasu vidno. V stredu nás čaká Moldavsko, ktoré hralo vlani o kategóriu vyššie, ale skúsime s nimi zabojovať a dostať sa v turnaji čo najďalej,“ dodal Vladimír Kubala.

Reklama

Výsledky:
Slovensko – Švajčiarsko 0:62
Chorvátsko – Bulharsko 43:0
Srbsko – Izrael 26:18
Maďarsko – Moldavsko 71:0

[ngg_images source=“galleries“ container_ids=“3559″ display_type=“photocrati-nextgen_basic_thumbnails“ override_thumbnail_settings=“0″ thumbnail_width=“180″ thumbnail_height=“120″ thumbnail_crop=“1″ images_per_page=“0″ number_of_columns=“0″ ajax_pagination=“0″ show_all_in_lightbox=“0″ use_imagebrowser_effect=“0″ show_slideshow_link=“0″ slideshow_link_text=“[Show as slideshow]“ order_by=“pid“ order_direction=“ASC“ returns=“included“ maximum_entity_count=“1500″]-lt-

Populárne články