Connect with us

Šport

Rugby: Rugbysti podľahli tesným rozdielom Bosne a Hercegovine

Published

on

Reklama

Naša juniorská reprezentácia podľahla včera 30. marca vo svojom druhom zápase na Majstrovstvách Európy v Andorre výberu Bosny a Hercegoviny len tesne 5:0. V prvom polčase nebolo k videniu príliš atraktívne rugby, kedy sa na oboch stranách kopili technické chyby a hralo sa väčšinou na našej polovici ihriska. V posledných sekundách prvého polčasu vyvrcholil tlak súpera do vedenia, keď cez krídelné priestory položil päťku. Našim rugbistom treba k dobru pripísať hlavne svedomitú hru v obrane a malý počet doposiaľ inkasovaných gólov. Hráčom budeme držať palce v piatok o 16:50 v súboji s Izraelom a hlavne fandiť útočníkom, aby sa im podarilo presadiť.

zdroj-rk-b7

Reklama

Po takzvanom „vyčistení žalúdkov“ od trénerov sa naši chlapci po polčase vzchopili a predviedli viacero pekných kombinácií. Žiaľ, naša snaha neskončila položením, aj keď sme sa dostali za bránkovú čiaru súpera, kde sa naša „trištvrťka“ snažila dostať do výhodnejšej pozície pod bránku. Nanešťastie prekročila koncovú čiaru ihriska, z čoho namiesto bodov rezultoval výkop z obranného územia Bosny. Našich chlapcov zajtra čaká voľný deň, ktorý naplno využijú na regeneráciu po fyzickej aj psychickej stránke.

V piatok si zmeriame sily s výberom Izraela od 16:50, ktorý dnes porazil Bulharsko 12:11.

Reklama

Zostava SR: 1. Košťál, 2. Berger, 3. Augustin, 4. Marek, 5. Guľáš, 6. Urbanek, 7. Brešťák, 8. Filipiak, 9. Nemec, 10. Scherer, 11. Martin Kováč, 12. Juřík, 13. Osypenko, 14. Pomajbo, 15. Kotešovský, 16. Chmelo, 17. Páleník, 18. Marek Kováč, 19. Opial, 20. Klčo, 21. Kessl, 22. Drozd, 23. Bobek, 24. Líška

RT: Kubala, Krützner, Cimetiere, Purton, Kráľ, Čermák, Such

-lt/Zdroj: slovakrugby.sk-

Populárne články