Connect with us

Novinky

Rugby: Piešťanci predviedli vynikajúci výkon a porazili úradujúcich šampiónov

Published

on

Reklama

Po náročnej zimnej príprave odštartovali rugbisti z RUC Piešťany úspešne jarnú časť sezóny 15 ´s Respect Development ligy 2016/17. V nedeľu 19. marca o 13.00 hodine si zmerali sily s úradujúcim majstrom RK Bratislava a zápas sa hral na neutrálnom ihrisku v Čunove. Piešťanskí rugbisti svojho súpera zaskočili kvalitnou obranou a rýchlosťou v útoku, pričom v súboji zvíťazili jednoznačne v pomere 20:80. 

Reklama

Do zápasu síce nastúpili s miernou nervozitou, ktorá sa však po niekoľkých sekundách úplne vytratila a naši začali predvádzať vynikajúcu hru. Kvalitne pripravený súper z Bratislavy bol od začiatku mierne zaskočený a už v úvodných minútach zápasu sa nám podarilo skórovať. Žlto-modrý hrali zodpovedne a podľa presných pokynov trénera. Napriek váhovej prevahe súpera sa nebáli útočiť a využívali najmä svoju rýchlosť a mládežnícku drzosť, navyše sa im podarilo niekoľko krát individuálne presadiť a navyšovať skóre. Každý hráč si plnil svoju úlohu, zodpovedne bránil a RUC Piešťany sa opakovane dostávali do smrtiacich brejkov. Polčasový stav vyznel jednoznačne 0:41. Po prestávke sa naši rugbisti opäť bavili hrou a pridali ešte nejaké „päťky“. V závere síce mierne poľavili a súper sa dostal do zakončenia, ale po bojovných 80 minútach sa ukazovateľ skóre zastavil na 20:80.

Zhodnotenie zápasu od prezidenta klubu Terryho Purtona: „Výsledok je len číslo. V prvom rade sa tešíme z predvedeného výkonu celého tímu, ktorý opäť zaznamenal výrazný progres. Chcel by som pochváliť najmä nováčikov, ktorí si viedli počas celého zápasu veľmi dobre. Dokazuje to len fakt, že rugby je hra pre každého. Napriek vysokému víťazstvu sme stále nohami na zemi, budeme naďalej tvrdo pracovať a tešiť sa z hry. Rugby je zábava. To je základ. V neposlednom rade ďakujem organizátorom, Slovenskej rugbyovej únií, súperovi, rozhodcom, hráčom a partnerom, vďaka ktorým sme sa mohli na zápas dopraviť pohodlne vlastným autobusom.“

Reklama

-RUC Piešťany

Populárne články