Connect with us

Novinky

Rugby: 1. Respect liga pozná svojho víťaza, titul získal Rugby Klub Bratislava

Published

on

Reklama

Rugby Union Club Piešťany, Rugby Club Bears Žilina a Rugby Klub Bratislava sa v nedeľu 15. mája stretli na štadióne PFK Piešťany, aby zabojovali o titul v historicky prvom ročníku 1. Respect ligy v 15´s rugby. Práve tím z Bratislavy dokázal zvíťaziť v oboch svojich dueloch za čo jeho hráčom patrí právom cenná trofej. Piešťanským rugbistom sa podarilo zdolať tím zo Žiliny a obsadili celkovo druhú priečku. 

IMG_8851_resize

Reklama

Prvý zápas dopadol pre tým Rugby Union Club Piešťany veľmi dobre, pretože naši rugbisti dokázali poraziť svojich súperov z Rugby Club Bears Žilina presvedčivo 20:0. V druhom stretnutí si Piešťanci zmerali sily s Rugby Klubom Bratislava a po náročnom prvom dueli nás napokon súper zdolal rozdielom 27:10. Počas našich zápasov sa zranil Tomáš Augustín, ktorý skončil v nemocnici. Žilina si v treťom zápase verila, ale ani bojovné naladenie nestačilo na koncentrovaný výkon skúsených Bratislavčanom, ktorí  zvíťazili 24:0. Pilotný ročník ligy tak dopadol úspešne vďaka tímom, rozhodcom, divákom, partnerom, Slovenskej rugbyovej únii a v neposlednom rade hráčom, ktorí spoločne opäť posunuli nielen Piešťanské, ale aj Slovenské rugby o niečo vpred.

IMG_8614_resize

Reklama

„Do 1.Respect ligy sme vstupovali s veľkou pokorou, i keď vďaka lepšiemu skóre sme po prvom kole boli na špici. Vedeli sme, že súperi nám vo finálovom kole nič nedajú zadarmo. Včerajší prvý zápas so Žilinou nam vyšiel na jednotku, ukázali sme, že aj napriek mladému tímu dokážeme konkurovať ostatným a naozaj sme sa zabavili, pretože rugby je hlavne o zábave. V druhom zápase proti technicky, ale aj fyzicky lepšie vybavenému tímu z Bratislavy sme sa trochu trápili a bol na nás cítiť akýsi psychický blok. Fanúšikovia nás doslova hnali vpred a po niekoľkých tvrdých skládkach sme sa vzchopili a zaútočili. Síce sme prehrali, ale so vztýčenymi hlavami.

Konečné druhé miesto je pekná vizitka celého tímu. Tvrdá práca realizačného tímu, a samozrejme hráčov na tréningoch bola základom úspechu, ktorý nás motivuje zlepšovať sa. Cieľom 1.Respect ligy je priblížiť rugby širokej verejnosti a dat hrací priestor juniorom a začiatočníkom. V neposlednom rade by som sa chcel poďakovať partnerom za materiálnu, ale i nematerialnu podporu, hráčom za odvedené výkony a takisto divákom za vytvorenie skutočne skvelej atmosféry. Takisto chcem dať do pozornosti, ze stále náborujeme vo všetkých kategóriách (Mini-Rugby U10, Kadeti U15, Juniori U18, Ženy, A-mužstvo). Nezabudnite, nikdy nie je neskoro začať hrať rugby,“ uviedol hrajúci manažér RUC Piešťany Filip Kráľ.

IMG_8733_resize

Rugby Union Club Piešťany

IMG_8905_resize

Rugby klub Bratislava

IMG_9029_resize

Rugby Club Bears Žilina

-lt-

Populárne články