Connect with us

Novinky

„Rada by som sa zaradila medzi opory tímu,“ vraví posila Čajok Angelika Slamová

Published

on

Reklama

Prvou posilou Piešťanských Čajok sa minulý týždeň stala slovenská reprezentantka a bývalá hráčka Šamorína Angelika Slamová. V prvom rozhovore po príchode do Piešťan nová členka vicemajstrovského tímu prezradila, že by sa rada zaradila medzi opory tímu z kúpeľného mesta i ďalšie zaujímavé informácie. 

13319834_1372653379415162_2399417603781947537_n

Reklama

Ako sa zrodil tvoj prestup k Piešťanským Čajkám a aké sú zatiaľ tvoje prvé dojmy z nového pôsobiska?

Po piatich seniorských sezónach v drese Šamorína som cítila, že je čas na zmenu. Po sezóne mi skončila zmluva a kontaktoval ma tréner Pospíšil, ktorého poznám z mládežníckych reprezentácií, aj tej seniorskej a dohodli sme sa na stretnutí. Povedal mi o záujme Piešťan o moju osobu a priblížil mi, čo by ma čakalo, ak by som sa rozhodla pre pôsobenie práve v Piešťanoch. Neskôr prišlo stretnutie s novou manažérkou Čajok Broňou Borovičkovou a pri stretnutí, ktoré prebiehalo vo veľmi priateľskom duchu, mi predstavila podmienky ktoré mi ponúkajú. Prvé dojmy sú príjemné, stretla som sa tu s viacerými kamarátkami z reprezentácie a aj ostatné baby, aj realizačný tím sú super. Takisto hala a celkové zázemie vyzerajú skvelo a teším sa, že budem pôsobiť v družstve, v ktorom už na prvý pohľad všetko funguje na profesionálnej úrovni. Mesto som si ešte celé prezrieť nestihla, ale zatiaľ na mňa pôsobí príjemne.

Reklama

V drese Šamorína si proti Čajkám viackrát nastúpila. Akým bol piešťanský tím pre teba súperom?

Piešťanské Čajky som vnímala, ako tím s veľkým potenciálom, ktorý z roka na rok napredoval a mal čoraz vyššie ambície

13312631_1372654359415064_2471615599814580894_n

Môžeš nám prezradiť, či si mala na výber z viacero ponúk, alebo boli pre Čajky jedinou a jednoznačnou voľbou?

Dostala som viacero ponúk, najmä zo zahraničia. Vlastne Piešťany boli jediné slovenské družstvo, ktoré ma oslovilo.

Čo najviac zavážilo, že si sa rozhodla práve pre Čajky?

Veľkú váhu malo, že ešte študujem na vysokej škole v Bratislave a z daných ponúk bolo pri Piešťanoch najreálnejšie stíhať popri basketbale aj štúdium. Samozrejme veľmi zavážil aj fakt, že sem prichádzam do známeho prostredia, keďže ako som už spomínala, mám tu viacero kamarátok a tak isto je tu tréner, pod ktorým som už pôsobila, takže približne viem, čo môžem očakávať.

V Čajkách už minulý rok pôsobila tvoja dobrá kamarátka Sabína Oroszová, s ktorou ste v Šamoríne vyrastali. Zisťovala si od nej informácie o tom, ako to v klube funguje…?

So Sabi sme spolu od malička hrávali až kým neodišla do USA. Celú túto sezónu sme boli v kontakte, takže som od nej mala približné informácie o tom ako to v Piešťanoch funguje. Jej prítomnosť v družstve Čajok bolo určite jedným z plusov, prečo som sa pre ne rozhodla.

Brala si pri rozhodovaní v úvahu aj fakt, že Čajky budú opäť nastupovať v Európskom pohári?

Mala som ponuku aj od ďalšieho družstva, ktoré pôsobí v EuroCupe. Zaujímala som sa o pôsobenie v tejto súťaži a na základe vecí uvedených vyššie som sa rozhodla pre Piešťany. Európsky pohár si zahrám prvýkrát v kariére. Vnímam to, ako veľkú výzvu otestovať si svoje schopnosti a samozrejme nazbierať cenné skúsenosti v súbojoch proti kvalitným európskym družstvám.

Stihla si už prebrať s trénermi, čo od teba budú v hre očakávať?

Ako som spomínala, už pred sezónou som sa stretla s trénerom Pospíšilom, ktorý mi predložil jeho predstavu. Prichádzam do nového družstva, s pre mňa novým systémom hry a všetko bude záležať aj od toho, ako rýchlo sa dokážem na tento systém adaptovať. Od toho sa bude odvíjať aj moja pozícia v družstve. V Šamoríne som bola odmalička v pozícií líderky a veľa záležalo od mojich individuálnych schopností. V Piešťanoch je, ale viacero kvalitných individualít, hra nie je postavená na jednotlivých hráčkach, ale skôr na skĺbení ich schopností a ťahajú za spoločný povraz. Samozrejme, by som sa rada zaradila medzi ťahúňky družstva.

13335589_1372654539415046_1063045762765854312_n

Čo považuješ za svoju najsilnejšiu doménu, ktorú môžeš priniesť do hry piešťanského tímu?

Mojou najsilnejšou stránkou je útok, takže v prvom rade asi body. Pod trénerom Pospíšilom však vidím potenciál výrazne zlepšiť moju defenzívu, takže postupom času by som rada bola prínosom aj v defenzívnych činnostiach.

Minulú sezónu si nakukla do ženskej basketbalovej reprezentácie a najmä posledný kvalifikačný dvojzápas v Maďarsku a Portugalsku ti vyšiel výborne. Bude jedným z tvojich tohtoročných cieľov aj usadiť sa v reprezentačnom kádri a zopakovať posledné výkony?

V poslednom roku som bola v užšom výbere reprezentácie a samozrejme dúfam, že pôsobenie pod kvalitným trénerom a v kvalitnej európskej súťaži mi pomôžu v napredovaní. Dúfam, že sa dokážem herne aj výkonnostne posunúť na vyššiu úroveň, čo by mi mohlo dopomôcť k stabilnému miestu v reprezentačnom družstve. Rada by som sa krok za krokom prepracovala aj k pozícií jednej z dôležitých hráčok družstva.

-Text a foto: Piešťanské Čajky-

Populárne články