Connect with us

Šport

Plavcom ŠPK Kúpele Piešťany sa darilo v Slovenskom pohári žiakov

Published

on

Reklama

Mladí plavci sa 28. novembra predstavili v Žiline v rámci 5. kola FPD Slovenského pohára žiakov v plávaní, ktorý organizuje Slovenská plavecká federácia. V záverečnom kole sa spomedzi našich najviac darilo Filipovi Lányimu, Richardovi Horylovi, Maximovi Vassovi a Michalovi Škodnému. V celkovom hodnotení pohára si Richard Horyl vybojoval druhé miesto a Michal Škodný bol piaty. Obaja tak ako prémiu získavajú týždňové sústredenie od hlavného sponzora súťaže cez letné prázdniny 2016 v kúpeľoch Dudince. 

Filip Lányi vyhral v kategórii žiakov B 100 metrov znak a na 200 metrov znak bol druhý. Richard Horyl si vyplával striebornú medailu na 100 metrov motýlik a bronzovú na 400 metrov voľný spôsob. Maxim Vass si tiež vybojoval striebro a bronz za 100 metrov respektíve 200 metrov prsia. Michal Škodný na 100 m motýlik skončil na treťom mieste.

Reklama

Medzi mladšími chlapcami B bol Matej Martinkovič na 100 metrov prsia prvý a jeho druhá medaila za 200 metrov prsia mala strieborný lesk. Timotej Kondrc medzi mladšími žiakmi B vystúpil dva razy na strieborný stupienok v disciplínach 100 metrov znak a 100 metrov motýlik. Medzi žiakmi C sa tiež našim darilo a Olívia Ana Šprláková-Zmorová si odniesla domov zlato a striebro za 100 metrov znak a 50 metrov znak. Deväťročná Lea Držíková pri svojich štyroch štartoch vždy obsadila smolné štvrté miesto.

Filip Lányi si v FPD Slovenskom pohári žiakov celkovo vyplával deviatu priečku. Olívia Ana Šprláková-Zmorová skončila medzi žiačkami C na ôsmom mieste. Tieto úspechy dosiahli mladí pretekári ŠPK Kúpele Piešťany napriek tomu, že športujú v meste bez podmienok na kvalitný tréning.

Reklama

-Radoslav Suchánek/lt/Foto: Martin Vaňo-

Populárne články