Connect with us

Šport

Plávanie: Niepelová s dvomi titulmi, Horyl s jedným zlatom

Published

on

Reklama

Na Majstrovstvách Slovenska v diaľkovom plávaní, ktorých sa v nedeľu 8.novembra zúčastnilo aj osem plavcov Kúpeľov Piešťany, si naši vyplávali spolu šesť medailí. Stali sa tak spoločne s Orcou Bratislava najúspešnejším klubom majstrovstiev v počte získaných medailí.

Preteky sa konali v krytom 50-metrovom bazéne na bratislavských Pasienkoch. Najviac sa darilo Sáre Niepelovej (na foto č.1 vpravo, vľavo Lenka Paulíková), ktorá vybojovala dva majstrovské juniorské tituly – doobeda na 3000 m a poobede na 5000 m tratiach. Richard Horyl si vyplával titul majstra medzi mladšími žiakmi na 1000 m trati s 31 sekundovým predstihom.

Reklama

Lenka Paulíková tiež obohatila bilanciu Piešťancov o dve medaily, keď získala striebro na 3000 m trati a bronz na 5000 m trati junioriek. Medzi mladšími žiakmi svojim bojovným výkonom prispel do medailovej zbierky aj bronzový Filip Lányi na 1000 m.

v strede Rišo Horyl  a vpravo Filip LányiV strede Rišo Horyl  a vpravo Filip Lányi

Reklama

Okrem uvedených medailistov farby a česť Kúpeľov hájili ešte Jakub Horský, Lýdia Drahovská, Martin Benka a Michal Škodný. Majstrovstiev Slovenska sa zúčastnila asi stovka zväčša bazénových plavcov, ktorí sa neboja dlhých tratí. Hoci piešťanskí plavci nemajú doma vhodné podmienky na tréning diaľkového plávania, v nedeľu všetci príkladne bojovali a aj v rýchlej bratislavskej vode sa im darilo.

Suchánek/red, foto: R. Suchánek

 

 

Populárne články