Connect with us

Novinky

Placi ŠPK Kúpele Piešťany ovládli Superfinále slovenského pohára v diaľkovom plávaní

Published

on

Reklama

V sobotu 7.10.2017 sa v mestskom bazéne v Leviciach uskutočnilo Superfinále slovenského pohára v diaľkovom plávaní – Pohár primátora mesta Levice. Pri účasti plavcov z ôsmich slovenských a jedného českého klubu sa mimoriadne darilo plavcom ŠPK Kúpele Piešťany. Plavci Kúpeľov si vybojovali z celkového počtu 26 rozdelených medailí 10, z toho 6 zlatých.

Najúspešnejšou bola Sára Niepelová keď vyhrala 5000 v.sp. v kategórii junioriek a zaplávala najhodnotnejší výkon podujatia medzi ženami. V kategórii žien sa na najvyšší stupienok v 5000 v.sp. postavila naša Lýdia Drahovská. Medzi staršími žiakmi sa na 5000 v.sp. tešil z víťazstva po kvalitnom výkone Filip Lányi. V kategórii mladších žiačok si zlato vybojovala 12 ročná Olívia Ana Šprláková-Zmorová.

Reklama

V kategórii najmladších žiakov si domov zlatú medailu odviezol na 3000 v. sp. Oliver Švec a medzi dievčatami tiež na 3000 v.sp. si zlaté ocenenie vybojovala Držíková Lea. Krásnu medailovú žatvu plavcov Kúpeľov doplnili Gabriel Ilončiak druhým miestom medzi staršími žiakmi , Jakub Jánsky striebrom medzi mladšími žiakmi, Patrik Tapušík druhým miestom medzi mladšími žiakmi a Michal Škodný keď obsadil bronzový stupienok pri svojich tréningových partneroch v kategórii starších žiakov.

Okrem medailistov náš klub ešte reprezentovali Zora Bogárová, Dávid Holík a Martin Benka. Nie každý plavec sa odhodlá vydať na 5 km trať a úspešne ju zdolá. Preto patrí všetkým našim reprezentantom vysoké uznanie za odvedené výkony. Preteky v diaľkovom plávaní na 5 km sme považovali aj za vhodnú formu prípravy na nasledujúcu sezónu.

Reklama

 

Populárne články