Connect with us

Novinky

Piešťanskí vodáci žali úspechy na Trenčianskej regate

Published

on

Reklama

V Trenčíne sa 24. – 25. júna 2017 konal jubilejný 60. ročník Trenčianskej regaty v rýchlostnej kanoistike, ktorý organizoval domáci kanoistického klubu TTS. Zúčastnilo sa ho 29 klubov a viac ako 450 pretekárov zo Slovenska i zahraničia. V sobotu za krásneho slnečného počasia si športovci zmerali sily na 200 metrových tratiach v singlových aj deblových disciplínach. Sobotňajší šprint v nedeľu vystriedali dlhé trate, ktorých dĺžka sa pohybovala od 2000 do 6000 metrov, podľa veku pretekárov. Mladí športovci z Klubu Kajak – Kanoe Piešťany si z Trenčína celkovo priniesli 27 cenných kovov.


Z kráľovskej disciplíny si mladí piešťanskí rýchlostní kanoisti priniesli:

8 zlatých medailí – Samuel Podhradský v K1 i v K2 spolu s Danielom Rybanským, Tamara Balážová v C1 aj C2, Silvia Moravčíková v C1, Michal Szobolovszký a Michal Polakovič v C2,
6 strieborných – Daniel Rybanský v K1, Matej Današ v K2, Nicol Šutovská s Timeou Henry v K2 a Nicki Ficko so Silviou Moravčíkovou v C2,
5 bronzových – Matej Današ v K1, Tatiana Trakalová v K1, Branislav Jurčo s Danielom Ragulom v K2 a Michal Polakovič v C1.

Reklama

Na 2000 metrových tratiach prvé miesto získali: Matej Današ v K1 a Tamara Balažová v C1, druhé – Daniel Rybanský v K1 a Michal Szobolovský v C1, tretie – Emelie Nošková v K2. Ďalšie zlaté medaily na dlhých tratiach si vypádlovali – Silvia Moravčíková v C1 na 4000 metrov a Michal Polakovič v C1 na 6000 metrov. Medzi ocenených patril aj najmladší piešťanský pretekár Matej Jurčo, ktorý si zmeral svoje sily v kategórii KrpecCup.

-Kajak – Kanoe Piešťany-

Reklama

Populárne články