Connect with us

Šport

Piešťanskí jachtári úspešní na majstrovstvách Slovenska

Published

on

Reklama

Posledný júlový víkend sa jachtári z Piešťan – Ľubomír Nosko starší, Ľubomír Nosko a Jozef Sedlačko – zúčastnili na Medzinárodných majstrovstvách Slovenskej republiky v triede kajutové plachetnice, ktoré sa konali na Oravskej priehrade. Na týchto pretekoch obsadili vynikajúce tretie miesto v lodnej triede Microclass, pričom zo slovenských posádok boli najlepší, keďže prvé a druhé miesto obsadili posádky zo zahraničia.

IMG_20150726_100908
Začiatok preteku bol stanovený na piatok. Otvoril ho rozhodca a garant pretekov Zdenek Csuday zo Slovenského zväzu jachtingu. Piešťanci pretekali v lodnej triede Microclass, ktorá zahŕňa lode s dĺžkou 5 a pol metra a hmotnosťou viac ako 450 kg. Majstrovstiev sa zúčastnila jachtárska špička Slovenska, nechýbala však ani početná zahraničná účasť z Poľska, Srbska, či Lotyšska a zúčastnila sa aj poľská posádka úradujúceho majstra sveta.

Reklama

V triede Microclass brázdilo vody Oravskej priehrady 15 lodí. Počas preteku si posádky vyskúšali techniku jazdy v silnom vetre, búrke či slabom vánku. Celkovo sa odjazdilo 9 plánovaných rozjázd počas troch dní.

Piešťanská posádka lode Kondor sa v tomto roku zúčastní aj pretekov Slovenského pohára či lokálnych pretekov na Oravskej priehrade.

Reklama

IMG_20150725_153237

Reportáž z Oravskej priehrady si môžete pozrieť v správach TV Fénix (do 3:15 min).

-js-/red

Populárne články