Connect with us

Šport

Piešťanec sa stal majstrom sveta v tanečnej bitke

Published

on

Reklama

Bobeš Turčan porazil v európskom finále tanečníka z Ukrajiny a postúpil do svetového kola, kde zdolal reprezentanta Poľska. Z dánskej Kodane sa vrátil s titulom majstra sveta aj Európy v kategórii Break Dance Solo Battle.

[singlepic id=26418 w=520 h=340 float=center]

Reklama

Súťaž sa uskutočnila minulý týždeň pod hlavičkou International Dance Company a zúčastnilo sa jej vyše 3-tisíc súťažiacich z 30 krajín. Bobeš Turčan (23 r.) z Piešťan tam cestoval sám a na vlastné náklady. Po úspechu v kvalifikačných kolách sa postupne dostal až do finále, kde sa stretol s tanečníkom z Ukrajiny. Keďže pri Break Dance Battle ide najmä o šikovnosť, nápaditosť a improvizáciu, súťažiaci nemusí mať vopred pripravenú choreografiu. Desaťročné tanečné skúsenosti Bobeša Turčana prispeli k tomu, aby svojho protivníka v symbolickom súboji porazil.

O deň neskôr svoj úspech zopakoval v „bitke“ s reprezentantom Poľska a stal sa v tejto kategórii najlepším na svete.

Reklama

„Tanečník musí mať charakter, veľkú vôľu vydržať množstvo pádov na kolená, ktoré počas jeho cesty prídu. Zásadné pravidlo úspechu je odísť zo stáda a robiť to čo človek cíti bez ohľadu na to, čo si kto myslí. Druhé pravidlo je nebáť sa búrať pravidlá,“ hovorí úspešný tanečník.

Jeho dych vyrážajúce tanečné kreácie môžete vidieť z času na čas aj v Piešťanoch. Najbližšie sa predvedie na podujatí s názvom Jahoda džem.

(mp)

Populárne články