Connect with us

Šport

Najmenší reprezentanti zbierali prvé skúsenosti

Published

on

Reklama

V apríli sa najmenší pretekári Piešťanského plaveckého klubu zúčastnili preteku O pohár Javořiny v Uherskom Brode. Bola to ich prvá zahraničná reprezentácia klubu a naberanie pretekárskych skúseností. Začiatkom mája sa zúčastnili taktiež pretekov v Považskej Bystrici. Starší žiaci zasa bodovali v Dolnom Kubíne i v Topoľčanoch.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reklama

V Uherskom Brode reprezentovali Piešťany Peter Oravec (2006), Damián Frajšták  (2005), Tomáš Jakubček (2005), Jakub Soldán (2005), Elisa Biscontini (2007), Lea Chromiaková (2006), Chiara Fajmonová (2005), Tereza Siváková (2005). Táto pretekárska skupina sa ešte v širšej zostave predstavila v piatok 1. mája aj na preteku Májová vlnka v Považskej Bystrici, kde mali niektorí plavci úplnú pretekársku premiéru. Svoje schopnosti otestovali v krásne zrekonštruovanej plavárni.

majova vlnka bystrica

Reklama

REKLAMA

bio dia web baner 300x300 apr15

Z úspechov starších pretekárov spomeňme medailové umiestnenia súrodencov Držíkových z Veľkej ceny Dolného Kubína (25. – 26. 4. 2015). Matej si vyplával zlato na 200 znak a striebro na 200 polohové preteky. Lucia zlato na 400 voľný spôsob a striebro na polovičnej trati. V sobotu 9. mája sa konalo II. kolo Majstrovstiev západoslovenskej oblasti v Topoľčanoch. Najúspešnejší bol Damián Križan, ktorý doplával prvý na 400 polohové preteky, druhý na 50 voľný spôsob a tretí na 200 motýlik. Ostatní plavci vytvorili pekné osobné rekordy, ktoré im poslúžia na kvalifikáciu na Majstrovstvá Slovenska.

PPK chromjakova PPK lea PPK pred startom PPK start PPK voda PPK voda2 PPK znak

Autor: Eva Bílená Foto:  Peter Sukeník, eb

Populárne články