Connect with us

Šport

Martina Moravcová trénuje plavecké nádeje

Published

on

Reklama

Plavecké talenty z celého Slovenska dostali už piatykrát šancu trénovať týždeň pod dohľadom našej najúspešnejšej plavkyne. Letný kemp potrvá v Piešťanoch vo viacerých turnusoch až do 21. augusta, a už tradične pomôže talentovaným športovcom zlepšiť svoje schopnosti.

[singlepic id=56521 w= h= float=center]

Reklama

Letný plavecký kemp Martiny Moravcovej otvoril svoje brány 29. júla v hoteli Sĺňava. Počas troch turnusov má šancu zlepšiť si svoju techniku 160 detí vo veku od 10 do 15 rokov. Vďaka Nadácii Poštovej banky sa kempu bezplatne zúčastní 42 detí.

„Kemp je zabehnutý projekt, ktorý podporuje naše nádeje a talenty. V minulých ročníkoch sa ho zúčastnila napríklad Barbora Mišendová, ktorá nás potešila na majstrovstvách Európy juniorov zlatou a bronzovou medailou. Je to takmer desať rokov, čo Slovensko na tomto podujatí siahlo na medailu,“ povedala Martina Moravcová a dodala, že niektorí účastníci kempu budú našu krajinu reprezentovať na olympijských hrách mládeže v Číne.

Reklama

Záujem detí o plavecký kemp vyvracia názory, že deti už dnes nešportujú. „Musíme povedať, že každý rok sa nám hlási viac detí. Účasť aj záujem o podporu z našej nadácie je veľký a nás teší, že môžeme podporovať plavecké talenty,“ uviedla Hana Gendiarová, správkyňa Nadácie Poštovej banky.

Mladí plavci v nasledujúcich dňoch absolvujú v Piešťanoch okrem profesionálnych tréningov aj teoretickú prípravu. Dôležité budú aj prednášky o športovej výžive a správnych stravovacích návykoch. Nebude chýbať ani kurz športovej psychológie, ktorý Martina Moravcová obohatí o svoje praktické skúsenosti.

Text a foto: Martin Palkovič/ts

Populárne články