Connect with us

Novinky

Lukáš Valo a Lucia Valová sa predstavia v reprezentačných dresoch Slovenska

Published

on

Reklama

Na Zemníku sa v dňoch 13. a 14. mája uskutočnili prvé kvalifikačné preteky roka v rýchlostnej kanoistike. Z výsledkov budú následne vychádzať nominácie na vrcholné medzinárodné podujatia roka. Predstavila sa v nich aj drvivá väčšina slovenských pretekárov, ktorí úspešne účinkovali na minuloročnej olympiáde v Riu de Janeiro a svoje zastúpenie mal aj ŠK KAJAK Moravany nad Váhom. Fantastické výkony podali Lukáš Valo a Lucia Valová, ktorí sa vďaka nim predstavia v reprezentačných dresoch.

Reklama

Najväčšia pozornosť sa sústredila na disciplínu K1 mužov na 1000 metrov, v ktorej o prvenstvo bojovali Peter Gelle, Erik Vlček a Denis Myšák s Adamom Botekom. V prvý deň pretekov sa štartujúci museli popasovať nielen so súpermi, ale aj nepríjemným vetrom. Športový klub KAJAK Moravany nad Váhom mal v kadetskej kategórii dvoch zástupcov, 15-ročných súrodencov Lukáša a Luciu Valových, pre ktorých išlo o nominačný pretek v slovenskom drese na Medzinárodnú regatu, ktorá sa už o 2 týždne bude konať práve v Piešťanoch.

Lukášovi Valovi sa podarilo zvíťaziť vo všetkých šiestich štartoch na 200 a 500 metrových tratiach. V sobotňajších pretekoch na 1000 metrov dopádloval tretí, aj práve kvôli nepriaznivému nárazovému vetru, ktorý u kanoistov býva veľmi významným faktorom. Lucia Valová si priniesla na všetkých tratiach s dĺžkou 200, 500 aj 1000 metrov víťazstvo a spolu so svojim bratom sa tak predstaví v tejto sezóne v reprezentačnom drese Slovenska.

Reklama

-ŠK KAJAK-

Populárne články