Connect with us

Novinky

Lucia Valová najúspešnejšou pretekárkou slovenskej výpravy v Račiciach

Published

on

Reklama

Mladí slovenskí rýchlostní kanoisti s ročníkmi narodenia 2000 až 2002 si počínali vynikajúco na Súťaži olympijských nádejí. Z pretekov, ktoré sa konali 15. až 17. septembra v Račiciach, si odvážajú trinásť medailí. Z nich sú tri zlaté, šesť strieborných a štyri majú bronzový lesk. V medailovom hodnotení krajín im patrí skvelá štvrtá priečka, pričom na podujatí sa zúčastnilo 33 krajín. V slovenskom drese sa najlepšie darilo kanoistovi Dávidovi Koczkásovi, ktorý zozbieral dohromady až štyri cenné kovy. Najúspešnejšou pretekárkou v slovenskej výprave sa stala Lucia Valová z klubu ŠK KAJAK Moravany nad Váhom, ktorej sa podarilo vybojovať zlato a bronz.

Reklama

Najúspešnejším slovenským pretekárom je kanoista Dávid Koczkás (Kajak & kanoe klub Komárno), ktorý k obhajobe prvenstva v C1 na kilometri pridal zlato na trati dvesto metrov, na päťstovke bral striebro a podieľal sa aj na rovnakom kove C4 na dvojstovke.

Zlato sa zalesklo aj na hrudi Lucie Valovej z ŠK KAJAK Moravany nad Váhom, ktorá triumfovala a vybojovala zlato v C1 na 200 metrov a na „kiláku“ získala bronzovú medailu. Stala sa tak s dvoma medailami najúspešnejšou pretekárkou slovenskej výpravy medzi ženami. Lucka tak posledným pretekom na 200 metrovej trati v nedeľu urobila svojim víťazstvom skvelú bodku za svojou tohtoročnou sezónou a potešila tak nielen svojho trénera Mariána Ostrčila, ale aj početný fanklub, ktorý ju na všetkých pretekoch sprevádza.

Reklama

Mladú pretekárku z Moravian teraz čaká týždeň zaslúženého voľna a potom sa spolu s trénerom vrhnú na náročnú zimnú prípravu

-red/Zdroj: www.canoe.sk/Foto: Peter Bende-

Populárne články