Connect with us

Novinky

Kanoistka Lucia Valová na Európskom festivale mládeže strieborná na 500 m

Published

on

Reklama

Slovenskí rýchlostní kanoisti získali na XIV. letnom Európskom festivale mládeže (EYOF) v maďarskom Győri viacero cenných kovov. Prispela k nim aj Lucia Valová z ŠK Kajak Moravany.

Kanoistka Lucia Valová otvorila v tretí deň súťaží mládežníckej olympiády slovenský medailový účet. V súťaži C1 dievčat na 500 m získala v superfinále 4 najlepších kanoistiek striebornú medailu. Jej čas bol 2:20,960. Prvenstvo vybojovala Maďarka Csenge Molnárová s časom 2:18,031, bronzová skončila Bieloruska Anastasia Žuková (čas 2:21,643). Mladá slovenská nádej kanoistiky pri postupe do superfinále zvíťazila v každej rozjazde.

Reklama

Lucia Valová spoločne s kanoistom Eduardom Strýčkom úspešne reprezentovali aj v kategórii C2 mix na 500 m, kde skončili na štvrtom mieste.

Šestica slovenských vodákov dnes a zajtra bojuje ešte v rovnakých kategóriách na 200 m. Takže medailovú bilanciu môžue ešte rozšíriť.

Reklama

Vzhľadom na to, že v Győri súťažiaci pretekajú len v 4 dráhach namiesto zvyčajných 8-9 dráh, opäť prebehnú pred samotnými rozjazdami aj kvalifikácie a 4 najrýchlejší individuálni športovci resp. tímy sa stretnú v každej kategórii v tzv. superfinále, resp. finále A.

„Veríme, že naši kajakári a kanoisti opäť zabodujú, tak ako dnes a pribudnú nám ďalšie medaily, predvídať však zatiaľ nebudeme,“ uviedol Róbert Erban, exmajster sveta a úspešný olympionik, ktorý sa na olympijskom podujatí v Győri predstavil po prvýkrát ako tréner našich mladých nájdených športovcov.

red/www.olympic.sk Foto: Peter Bende

Populárne články