Connect with us

Šport

Kanoistika: M. Rusnák na ME opäť tesne pod stupňami víťazov

Published

on

Reklama

Piešťanský odchovanec Matej Rusnák patril na Majstrovstvách Európy v rýchlostnej kanoistike, ktoré sa konali uplynulý víkend v českých Račiach k ašpirantom na medailový zápis. Žiaľ na vytrvalostnej päťkilometrovej trati skončil opäť na smolnom 4. mieste. Na ME sa predstavil v K4 aj  Matej Michálek, ktorý je ďalším reprezentantom začínajúcim v Piešťanoch. K4 sa však na týchto pretekoch potýkala so zdravotnými problémami a napokon v pozmenenej zostave obsadila 9. miesto.

matej rusnak ME

Reklama

REKLAMAbio dia web baner 300x300 apr15

Záver európskeho šampionátu patrí tradične vytrvalcom. V  disciplíne C1 na 5000 m bol jedným z kandidátov na medailu Matej Rusnák. Vlani skončil na tejto trati na ME na 6. mieste, v roku 2013 na 4. mieste, a v roku 2012 sa tešil z bronzovej medaily. Matej začal preteky v čelnej skupine, po prvom kole sa nachádzal na 5. mieste a ďalej sa snažil predrať sa vyššie. Napokon, v poslednom kole, s vypätím všetkých síl predbehol aspoň moldavského súpera, no medailové priečky už atakovať nestihol. „Som nahnevaný, že je to opäť štvrté miesto, urobil som niekoľko menších chýb, vlny ma rozhodili, spomalili ma. Škoda že som nezískal medailu,“ zhodnotil po pretekoch Matej Rusnák. Jeho fanúšikovia na facebooku veria, že si to vynahradí medailou v Riu.

Reklama

Štvorkajak s Matejom Michálkom sa potýkal pred ME so zdravotnými problémami. Príčinou boli zuby Mareka Krajčoviča, ktorému následne opuchla polovica tváre. Podľa trénera Felixa Masára bola možnosť stiahnuť posádku z pretekov, alebo posadiť do K4 Denisa Myšáka, ktorý je jedným z dvoch pretekárov prichádzajúcich do úvahy pre takéto prípady. Napokon zvolil tréner druhú alternatívu, avšak preteky musela  ísť K4 na starej lodi, keďže do novej sa Myšák so svojimi fyzickými parametrami jednoducho nevedel zmestiť.

K4 michalek

Štvorkajak na 1000 m začal slušne, po 250 metroch bol na 6. mieste, v polovici trate sa posunul na 4. miesto, ale potom sa začal prepadávať, napokon obsadil 9. miesto. 

Podľa slov trénera aj zvyšok posádky nebol zdravotne úplne fit, preto sa pred pretekom príliš nestresovali. Ich prioritou sú MS v Miláne.

Autor: SZRK, Prokop Slováček/red Foto: Prokop Slováček

Populárne články