Connect with us

Šport

Kam s tým vysávačom?

Published

on

Reklama

„Srdečne Vás vítam a som rád, že ste prišli aj napriek tomu, že po prvý raz v tomto roku máme takéto nevľúdne počasie,“ privítal so sebe [singlepic id=940 w=320 h=240 float=left]vlastnou dávkou ironického humoru účastníkov Art Film Fest Golf Cupu v nedeľu 20. júna na golfovom ihrisku v Piešťanoch prezident festivalu Milan Lasica. O dobrú náladu sa hneď od úvodu staral vtipnými poznámkami aj herec Ady Hajdu, ale ani ostatní sa nenechali zahanbiť.

[singlepic id=957 w=320 h=240 float=right]„No poď moja,“ vraví herečka a hoteliérka Kamila Magálová svojmu elektrickému golfovému vozíku. Familiárne ho oslovuje Eliška. „Kam s tým vysávačom?“ doberajú si ju kolegovia Ady Hajdu a Filip Tůma. „To viete, to je čistá chlapská závisť. Od Adyho beriem tieto poznámky úplne normálne, máme to spolu rozohrané, nebojte sa, ja mu to ešte poriadne vrátim,“ hovorí Kamila Magálová, ktorá si podľa jej slov pomaly zvyká na takéto poznámky aj od Filipa Tůmu. Ten prišiel do Piešťan so svojou, krásnou partnerkou, tanečníčkou Ivanovou Surovcovou. [singlepic id=974 w=320 h=240 float=left]Na turnaji však pár netvorili, keďže Filip hral spolu s bývalým ministrom zahraničných vecí a súčasným výkonným tajomníkom Európskej hospodárskej komisie OSN v Ženeve Jánom Kubišom. „Odvtedy čo som v OSN mám veľmi veľa práce a veľa cestovania. Za ten rok a pol čo som v Ženeve, som sa tam dostal na golfové ihrisko dvakrát. Keď som doma chodím hrávať do okolia Bratislavy. Momentálne som na ceste z Ruskej federácie do Turecka, letím cez Viedeň a mám deň voľna, tak som sem veľmi rád prišiel,“ [singlepic id=973 w=320 h=240 float=right]povedal diplomat Ján Kubiš. Golf je pre neho výborným relaxom, pri ktorom si vyčistí hlavu a nemyslí na prácu. „Navyše keď sa na ihrisku stretnete s výbornou partiou, je to ešte aj zábava,“ usmieva sa Ján Kubiš. O tom, že zábavný vie byť aj diplomat, sa presvedčili jeho kolegovia vo flighte. Najme Filip Tůma sa pukal smiechom, keď exminister rozprával vtipné príbehy.

Reklama

Medzi účastníkmi turnaja samozrejme nechýbal prezident festivalu Milan Lasica a jeho manželka Magdaléna Vášaryová. Tá si do Piešťan priniesla nový driver (golfovú palicu na dlhé odpaly). Keďže si však naň iba zvyká, v záujme čo najlepšieho výsledku ho vytiahla iba vtedy, keď sa jej spoluhráčovi Jánovi Pečovi, výkonnému šéfredaktorovi časopisu Golf, podaril dobrý úder a nemusela hrať na istotu. Spolu s dvojicou Vášáryová Pečo si zahrali aj manželia Kamasovci, ktorí sú rodičmi slovenskej golfovej profesionálky Zuzany Kamasovej.

[singlepic id=988 w=320 h=240 float=left]Už tradične brázdila trávu piešťanského ihriska na golfovom vozíku dvojica Milan Kňažko a Ady Hajdu. Obaja majú zdravotné problémy, ale ani to ich neodradí od pobytu na čerstvom vzduchu a medzi kamarátmi. Monopol na šoférovanie vozíka má Milan Kňažko, ale mladšiemu z hereckej dvojice to evidentne neprekážalo a aspoň si počas presunov za loptičkou, mohol pochutiť na pripravenom občerstvení.

Reklama

[singlepic id=991 w=320 h=240 float=right]Dvojica Michal Arpáš a Robert Ihring hrá na turnajoch v škótskych sukniach už veľmi dlho. Stále však pútajú pozornosť a ostatní účastníci poza ich chrbát opäť polemizovali, čo majú pod nimi oblečené. Jednoznačnú odpoveď, ale asi nikdy nedostanú, a tak to zostáva len na ich predstavivosti.

Celkovým víťazom turnaja sa stal Jiří Kovář s manželkou, ktorí zdolali všetky mediálne známe osobnosti. V individuálnych súťažiach vyhrala „Longest drive“ žien Adriana Ihringová a mužov Ján Holič. Česť hercov zachraňoval Milan Lasica ktorý vyhral „Nearest to the pin“, keď jeho loptička skončila 2,6 m od jamky.

Autor: Tomáš Hudcovič   Foto: hug(o)photo agency

[nggallery id=31]

Populárne články