Connect with us

Šport

Kajakári z Moravian zamkli vodu a hodnotili sezónu – získali až 211 medailí

Published

on

Reklama

Vodácka sezóna sa definitívne skončila a kajakári z Moravian sa stretli v sobotu 18.októbra na tradičnom už piatom ročníku  „zamykania vody“ v areáli  lodenice v Ratnovciach. Pri teplom počasí si tak vychutnali posledné jazdy na kajakoch a kanoe a potom tréneri Juraj Homola, Alexander Kasa, Peter Vetrík, Veronika Rusnáková, Igor Valo a predseda klubu Ľuboš Horvát oficiálne na šesť zámkov zavreli vodu.

DSC_8869

Reklama

REKLAMA

kia akcia

Reklama

Tento akt znamená, že sezóna je pre tento rok ukončená a deti sa po dvojtýždňovom voľne začnú pomaly pripravovať na tú ďalšiu v telocvični, v posilňovni a v bazéne. Súčasťou zamykania vody býva každý rok aj slávnostné vyhlásenie tých najlepších za celý rok. Okolo stovky priaznivcov (hlavne rodičov a detí) sa stretlo, aby si zrekapitulovali uplynulý rok, poblahoželali tým najlepším, poďakovali trénerom, rodičom a všetkým, ktorí moravianskym kajakárom pomáhajú

.DSC_8880

ŠK KAJAK Moravany nad Váhom má k dnešnému dňu po 5 ročnom fungovaní 31 detí a 5 trénerov. Za celý rok priniesli spoločne až 211 medailí, čo je skoro trikrát toľko ako minulý rok, z toho 55 zlatých, 90 strieborných a 76 bronzových. V tomto roku bolo 5 detí zaradených do mládežníckeho reprezentačného družstva Slovenska a priniesli nemálo medailí nielen zo Slovenska, ale i zo zahraničia. V rámci celého Slovenska boli niektoré deti umiestnené aj na prvých troch miestach Slovenského pohára, do ktorého si zbierali body počas celého roka. Prvú priečku v kanoe získala Lucia Valová. Na druhom mieste sa vo svojich kategóriách umiestnili Lucia Valová-kajak, Lukáš Valo-kanoe, Martina Havrilová – kanoe a Samuel Podhradský-kajak . Na treťom mieste skončili Branislav Jurčo-kajak, Michal Jurčo – kajak a Silvia Moravčíková – kanoe. Do klubu tento rok zavítali aj nové posily nielen z radov detí, ale i trénerov a tak mohli moravanci v klube privítať Petra Vetríka a Veroniku Rusnákovú, ktorí do zabehnutého klubu skvele zapadli. Predseda klubu Ľuboš Horvát vyhodnotil sezónu 2014 za mimoriadne úspešnú, s veľmi rýchlym progresom a vysokou úrovňou pretekárov a trénerov. Čo je však podľa jeho slov ešte dôležitejšie ako výsledky, je v dnešnej dobe tak zriedkavá priateľská atmosféra v klube, do ktorého chodí skvelá partia ľudí.

Vyhodnotenie  pretekárov v rámci klubu:

Kajakár roka:
1.miesto Samuel Podhradský
2.miesto Martin Chalás
3.miesto Branislav Jurčo

Kajakárka roka:
1.miesto Lucia Valová
2.miesto Mia Hjartaker Švecová
3.miesto Tatiana Trakalová

Kanoista roka:
1.miesto Lukáš Valo
2.miesto Richard Jahoda
3.miesto Michal Szobolovszky

Kanoistka roka:
1.miesto Lucia Valová
2.miesto Martina Havrilová
3.miesto Silvia Moravčíková

Najmladším pretekárom klubu bol tento rok 7.ročný Lukáško Chalás, ktorý si samozrejme odniesol tiež svoju medailu a aj tortu, ktorú mu sami vyrobili jeho kamaráti v klube. Všetkým deťom blahoželáme k výborným výsledkom a želáme veľa úspechov aj v tej ďalšej sezóne 2015.

Text a foto: ŠK KAJAK Moravany nad Váhom

REKLAMA

barmanka

 

Populárne články