Connect with us

Šport

Hokejistkám sa na majstrovstvách sveta nedarilo

Published

on

Reklama

Slovenské reprezentačné družstvo, ktorého súčasťou je aj Gabika Žitňanská z Piešťan, nezvíťazilo ani v jednom zápase na turnaji A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta v českom Přerove. Po štyroch prehrách v riadnom hracom čase sa zverenkyne trénera Milana Skokana rozlúčili s podujatím v sobotu popoludní ziskom prvého a jediného bodu za prehru 3:4 po samostatných nájazdoch s výberom Rakúska.

gabika zitnanskaGabika Žitňanská

Reklama

Slovenky viedli 1:0 aj 3:1, ale vylúčenia v tretej tretine im ubrali veľa síl. Rakúšanky to využili na vyrovnanie a po bezgólovom predĺžení rozhodla o ich triumfe v nájazdoch Schwarzlerová.

S vystúpením slovenského tímu nebol tréner Milan Skokan spokojný. „Žiaľ, stalo sa to, čo sme v žiadnom prípade nechceli. Očakávali sme, že sa na turnaji umiestnime v strede tabuľky. Ženský hokej nám ale uniká. Celý rad maličkostí sa spojil a výsledkom bolo naše vypadnutie. Aj v zápase s Rakúskom, nad ktorým sme po dvoch tretinách viedli 3:1, sme urobili množstvo individuálnych chýb, ktoré nás stáli víťazstvo. Pramenilo to aj z horšej fyzickej pripravenosti. Musíme sa zamyslieť nad tým, akú kvalitu má náš klubový hokej. Medzi dievčatami je slabá konkurencia a tie sú si svojimi miestami príliš isté. V konečnom dôsledku je vypadnutie pre nás veľkým sklamaním,“ skonštatoval tréner Milan Skokan.

Reklama

REKLAMA

zverland-2-april

Zostava SR: Budajová – Raková, Kežmarská, Klimášová, Lalíková, Žitňanská, Ihnaťová, Turcsányiová – Sroková, Gápová, Lúčová – Mišková, Mikésková, Veličková – Herichová, Jurčová, Pravlíková – Miháliková, Krajňáková.

Text: szľh.sk/red

Populárne články