Connect with us

Šport

Hokej: Zvolenčania na Havranov nestačili

Published

on

Reklama

V priamom súboji o šieste miesto cestovali Havrani v piatok 22. novembra do Zvolena ako favorit. Favorit preto, lebo na rozdiel od maródkou zdecimovanej kabíny Zvolena, my musíme kvôli pretlaku hráčov posielať našich na „farmu“. Symbolický Čierny Peter tohto týždňa ostal v rukách Petra Šišovského, ktorý sa do 6. decembra pobral na hosťovanie do Trenčína. Do trenčianskej Dukly nedávno odišiel aj nevýrazný Toman.

umg_2374

Reklama

Začiatok stretnutia bol veľmi pomalý. Hráči pôsobili, ako keby každý z nich potreboval jednu slúžku nato, aby ho roztlačila. Mužstvá sa prvých 10 minút hľadali, viazla kombinácia, chémia náznakov ofenzívnej hry namiešaná trénermi oboch mužstiev neexistovala. Všetko zmenil v 9. min. P. Lušňák. Po prihrávke od Holoviča nečakal a hlavne nešpekuloval s pukom. Z dobrej pozície pred bránou z prvej otvoril skóre.

Obraz hry sa razom zmenil. Pokropení gólom naši ožili. Hra stratila úvodnú neoťukanú opatrnosť, prišli tutovky. V 18. min. zahodil jednu z nich Janko Románek. Či už od prebdených nocí s 11 mesačnou dcérkou, alebo si Jano zabudol dať vycentrovať hokejku. Trafiť z pol metra prázdnej brány brvno…

Reklama

V druhej časti hry nás Zvolen posilnený presilovkami zatlačil. V 27. minúte ukázal T. Tomek, prečo je pre mužstvo jeho brankárske umenie tak prepotrebné. S treťjakovskou rutinou vychytal v čistej príležitosti domáceho Chovana a nedovolil tak Zvolenu vyrovnať a dostať sa späť do zápasu.

V 34. min. sa s pukom kol brány otočil T. Melichárek, jeho polo strela a polo prihrávka skončila na čepeli Nemca… Vedieme 0-2. Keď v 38. min. naštartoval svoje korčule M. Bartánus a presne mierenou strelou na bližšiu žŕdku zvýšil na troj gólový rozdiel, istota troch bodov začala naberať jasnejšie a viditeľnejšie kontúry.

V poslednej časti hry doklepne Holovičovu robotu do brány mladý Lušňák. Na konečných 1-5, presne podľa inštrukcií a dlhoročného pokriku fan clubu: „Lebo aj v oslabení sa dá sa dať, “ si preberie puk najlepší v zápase Melichárek, obtočí sa okolo brány a zasunie po piatykrát už rezignovaným Zvolenčanom.

Vidíme sa v nedeľu na Poprade.

Text: Rasťo Gavora Ilustr. foto: ht

 

Populárne články