Connect with us

Novinky

Hokej: Marcela Holoviča čaká reprezentačný debut

Published

on

Reklama

Útočníka ŠHK37 Piešťany Marcela Holoviča čaká počas nadchádzajúcich dní debut v drese Slovenskej reprezentácie. Prvý zápas proti Bielorusku v rámci turnaja Arosa Challenge pod taktovkou trénera Zdena Cígera ho čaká v piatok 18. decembra a duel proti jednému z dvojice Švajčiarsko a Nórsko odohrá v sobotu. Hráč havranov sa dostal do 23 členného reprezentačného výberu spolu s našim brankárom Patrikom Rybárom, ktorý absolvoval kemp v Bratislave, no na turnaj do Švajčiarska nakoniec nepocestuje. Reprezentáciu bojkotuje takmer 50 hráčov, ktorí požadujú novú voľbu šéfa Slovenského zväzu ľadového hokeja. 

Marcel Holovič sa v reprezentácii pridá k siedmim hokejistom momentálne hrajúcim najvyššiu slovenskú hokejovú súťaž Tipsport Ligu a k hráčom pôsobiacim v ruskej KHL, českej, švédskej, či švajčiarskej lige.

Reklama

„Cítim sa výborne a teším sa z toho, že ma nominovali na tento zraz. Dúfam, že mi to pôjde. Priznám sa, že som ani nerozmýšľal nad tým, že by som mohol byť povolaný do reprezentácie. Samozrejme, som za to veľmi vďačný. Od začiatku sezóny mám dobrú formu. V tíme si rozumieme, panuje tam výborná atmosféra a ide nám to aj v našej päťke. Chcem podať čo najlepšie výkony. Som tu prvýkrát a dúfam, že nie posledný. Ale to už záleží iba odo mňa. Spokojný budem samozrejme s víťazstvom. Verím, že podáme kolektívny výkon a uspejeme. Poznám odtiaľto veľa chalanov, s ktorými som hral už v Skalici a teraz v Piešťanoch. Sú to výborní hokejisti a verím, že si sadneme,“ píše o svojich pocitoch na webovej stránke klubu ŠHK37 Piešťany Marcel Holovič.

-lt/Zdroj: ŠHK37 Piešťany – Tomáš Horký/Foto: Laco Ďuračka-

Reklama

Populárne články