Connect with us

Novinky

Hokej: Kadeti ukázali vôľu biť sa o výsledok, i keď napokon prehrali

Published

on

Reklama

Počas uplynulého víkendu si mladí piešťanskí hokejisti zmerali sily vrámci ligových súťaží v jednotlivých ročníkoch s HOBA BA a Topoľčanmi. Prípravkári  zase bojovali na turnaji v Novom Jičíne v Čechách. V nasledujúcich riadkoch sa dočítate viac o tom ako sa im darilo.

Hokejisti HK Havrani pri meraní síl s rovesníkmi z HOBA BA, ťahali žiaľ za kratší koniec vo všetkých zápasoch.  Ôsmaci prehrali 9:4 (Sčepko, Prištic), siedmaci 10:2 (Adamčík,Takáč). V oboch zápasoch súper ukázal slabé stránky piešťanských mladíkov, ktorí budú pracovať na tom, aby boli v odvete vyrovnanejším protivníkom.

Reklama

U mladších žiakov šiestaci prehrali 21:1 (Šimna) a piataci po záverečnej dráme 6:4 (Sučič 2, Imriška, Habda), pričom po dvoch tretinách prehrávali 0:5. „Kadeti si pripísali prvú prehru 4:3 (Ščepko 2, Mikoczi) v Topoľčanoch, ale mužstvo ukázalo charakter. Pri stave 4:1 dokázalo súpera zatlačiť a znížiť jeho náskok,“ hodnotil stretnutie  šéftréner mládeže Radoslav Kolník, ktorý sa tiež teší z progresu v tréningovom procese prípravky a verí, že výsledky sa čoskoro dostavia.

Prípravkári hrali v sobotu 9. septembra na turnaji Hokejových nádejí ročník 2010 v Novom Jičíne. Piešťanci odohrali v skupine C tri zápasy, kde po dvoch prehrách s týmom Slovakia Talents (5:10, góly: K. Mišík 4, M. Mišík) a s HC Býci Karviná (4:7, góly K. Mišík, M. Mišík 2, Vavrík) a jednej remíze s HC Frídek Místek (5:5, góly K. Mišík 3, M. Mišík, Mitošinka) obsadili 4. miesto. „V skupine o konečné 10. až 12. miesto  sme vyhrali v prvom zápase s HC Třinec 15:1 (K. Mišík 9, M. Mišík 3, Benko 2, Vavrík) a v druhom 17:1 s HC Opava (K. Mišík 6, M. Mišík 6, Bohuš 2, Učen, Vavrík a Rusko po 1 góle). V konkurencii najlepších týmov Moravy a západného Slovenska sa tak umiestnili na končenom 10 mieste,“ sumarizuje výsledky Tomáš Učen, asistent trénera.

Reklama

„Na kvalitne obsadenom turnaji sme odohrali dobré zápasy. V úvode sme sa pomalšie rozbiehali a nešťastne prehrali po nekoncentrovanom výkone oba zápasy. Postupom času sme sa zlepšovali a výkony vygradovali v zápasoch o konečné umiestnenie. Žiaľ bolo už neskoro a stačilo to iba na konečné desiate miesto. Možno sme mali smolu a ocitli sme sa v náročnej skupine s tímami Slovakia Talents a HC Býci Karviná. S účasťou na turnaji, ako aj s predvedenou hrou som spokojný, najmä s výkonom nášho najlepšieho hráča Krištofa Mišíka, ako aj kolektívnym poňatím hry celého mužstva. Stále máme čo zlepšovať a dôležité je, že chlapci chcú na sebe pracovať a zlepšovať sa,“ konštatuje tréner Ladislav Bohuš.

„Stále pracujeme na zlepšení práce s mládežou a zároveň sa snažíme zvyšovať počty detí v predprípravke ako aj prípravke. Momentálne sme spustili náborovú kampaň na školách v Piešťanoch a blízkom okolí. Veríme, že týmito aktivitami oslovíme viacero detí a tieto zažijú rovnaké zážitky z podobných akcií ako bol turnaj v Novom Jičíne. Už dnes si dovolím konštatovať, že pracujeme kvalitne a dokážeme sa porovnávať s najlepšími klubmi nielen na Slovensku. Zároveň však vieme, že hokej nie je len o výsledkoch, ale najmä o komplexnej pohybovej príprave detí nielen zo športového hľadiska, ale aj z pohľadu celkovej výchovy. Týmto pozývam všetkých tých, ktorí majú záujem nielen o hokej, ale možno sa chcú len zlepšiť, prípadne naučiť korčuľovať,“ dodáva generálny manažér Peter Bohuš.

TS

 

Populárne články