Connect with us

Šport

Hokej: Havrani inkasovali v Košiciach sedem gólov, Východniari majú mečbal

Published

on

Reklama

Na piaty zápas štvrťfinále playoff hokejovej extraligy medzi HC Košice a ŠHK 37 Piešťany sa do Steel Arény v nedeľu 8. marca prišlo pozrieť 5064 divákov. Odchádzať museli spokojní, Košičania zvíťazili 7:0 a uštedrili Havranom tvrdú ranu, ktorou získali výhodu mečbalu

hokej havrani kosice

Reklama

Ilustr. foto: Laco Duračka

Hokejisti HC Košice boli od úvodu aktívnejší. Prejavilo sa to aj v streleckých štatistikách celého zápasu, keď Košičania poslali na piešťanskú bránu 45 striel, kým hostia zamestnali domáceho brankára iba 19 ráz. Piešťanci navyše v prvej tretine trikrát hrali v oslabení, čo domáci potrestali. Prvú ani druhú presilovku ešte nevyužili, ale tlak druhej početnej výhody pretavili do gólu tri sekundy po jej skončení. Matúš Chovan ostal úplne nepokrytý pred Šúrekom a poľahky skóroval. Tretiu početnú výhodu už Košičania zužitkovali. Dve a pol minúty pred koncom prvého dejstva poslal košický kapitán Martin Štrbák od modrej čiary nechytateľný projektil, ktorý skončil v sieti.

Reklama

Na začiatku druhej tretiny Košičania opäť využili presilovku, keď po rýchlom prechode do útočného pásma dostal popred bránku prihrávku na pravý kruh Peter Barotoš a prestrelil presúvajúceho sa Šúreka.  Na 4:0 zvýšili domáci na konci tretiny – vyhrané buly, niekoľko presných prihrávok a na konci strela zo stredu ľavého kruhu, ktorú poslal Jiří Bicek.

V tretej tretine sa do piešťanskej brány postavil Patrik Rybár. Puk však spoza svojho chrbta lovil už po 23 sekundách. Autorom gólu bol po druhý raz v zápase Peter Bartoš, ktorý tečoval prudkú strelu. O dve minúty už Košičania viedli 6:0, keď Bartoš zavŕšil svoj hetrik. Definitívnu gólovú bodku dali domáci v 50. minúte. Štrbák strieľal od modrej a jeho ranu úspešne tečoval Adam Jánošík.

Ďalší duel série, v ktorom budú mať Košičania výhodu mečbalu je na pláne v utorok 10. marca o 17:00 h na piešťanskom zimnom štadióne.
-th-

Populárne články