Connect with us

Novinky

Hádzaná: Piešťany zdolali v úvode jarnej časti ligy Vajnory

Published

on

Reklama

Do jarnej časti sezóny vstúpili piešťanskí hádzanári v nedeľu, na domácej palubovke ich čakala predohrávka s Vajnorami. Víťazstvom sa hráči MHK Piešťany chceli pozitívne naladiť na naštartovanie bojov pred záverom základnej časti. Pred prvým majstrovským zápasom sme neabsolvovali žiadny prípravný zápasá a káder tesne pred začiatkom ligy posilnili brankári Michal Kosák a Michal Drlička. K dlhodobo zraneným sa zaradil Filip Matejovč a na prvé kolá bude v tíme chýbať aj Majerník. V základnej časti odohrajú Piešťany ešte tri zápasy, prvý v Dunajskej Strede a ďalšie doma s juniormi ŠKP Akadémia a Martinom.

Hádzaná (22)

Reklama

„Naším cieľom je vyhrať základnú časť. Momentálne vedieme prvú ligu o tri body. V nadstavbe chceme zabojovať o čo najlepší výsledok. V prípade nespustenia spoločnej česko-slovenskej ligy by pre nás bol v hre opäť boj o miestenku v extralige,“ povedal o cieľoch MHK Piešťany tréner Martin Nedorost.

Zápas protí tímu z bratislavských Vajnor začal lepšie domáci tím MHK Piešťany. V úvode po kombinácii skóre otváral Salvata úvodným gólom. Domáci sa len ťažko presadzovali na dobre postavenú obranu Vajnor a keď zakončovali po kombináciach často nepremieňali svoje šance. Vajnory sa rýchlo ujali vedenia a po rýchlych kontrách bolo skóre 1:3. Piešťany v 10. minúte otočili na 6:5 a v 18. minúte od stavu 10:9 odskočili Piešťany až na 13:9. Do konca polčasu prenechali aktivitu na Vajnorskej strane a tie otočili na 14:15. Piešťanci zahodili štyri 7 metrové hody, naopak Kapša chytil Vajnorom dva. V prvom polčase sa strelecky darilo Miženkovi 4, Kotula, Franta a Feješ strelili po dva góly, Lacuška, Halo a Salvata pridali po jednom presnom zásahu.

Reklama

V druhom polčase Piešťany nielen zlepšili obranu, ale v útoku začali postupne premieňať šance. V 38. minúte vyrovnali na 17:17 a následné sa ujali vedenia 18:17. Vajnory po chybách otočili a až do 46. minúty boli neustále vo vedení o gól. Po viacerých zákrokoch Kosáka Piešťany otočili do 49. minúty na 24:22 a v 55. minúte už viedli 28:23. Zápas sa im nakoniec podarilo dotiahnuť do víťazného konca.

„Vedeli sme, že Vajnory sú pre nás ťažký súper a všetky posledné zápasy s nimi boli vyrovnané až do konca. Počas zimnej prestávky sme neodohrali žiadny prípravný zápas, čo bolo vidieť najmä na začiatku stretnutia. Vytvorili sme si síce šance, ale nedokázali sme ich premeniť a skórovať sa nám nepodarilo ani zo štyroch sedmičiek. Chlapci aj napriek tomu bojovali o každú loptu a zlepšenie prišlo v druhom polčase. Vychádzali sme z obrany, v ktorej podal výborný výkon najme Lacuška postupne sa pripojili Feješ i Salvata a veľa toho odbehal Kotula. Za bojovný výkon celého družstva sme si zaslúžili vyhrať aj keď po hernej stránke tomu ešte veľa chýbalo. Divákom treba poďakovať za fantastickú atmosféru najmä v druhom polčase. Zápas sa im musel páčiť,“ dodal k zápasu tréner Martin Nedorost.

Zostava Piešťany: Kapša, Kosák – Lacuška 6, Feješ 3, Matejovič I., Halo 5, Franta 4, Strižinec 1, Miženko 6, Grúň, Salvata 2, Molnár, Kotula 2, Macek, Stano.

Tabuľka po predohrávke:
Tabuľka

-MHK Piešťany/Foto: archív-

Populárne články