Connect with us

Novinky

Hádzaná: Piešťany zdolali aj ŠKP Academy, stále držia prvé miesto v lige

Published

on

Reklama

MHK Piešťany privítali v nedeľu na domácej palubovke Gymnázia Pierra de Coubertina súperov z tímu ŠKP Academi. V dobrom a obojstranne útočnom zápase, pred výbornou diváckou kulisou, si naši hádzanári pripísali dôležite body, po víťazstve 36:29 udržujú na čele tabuľky stále trojbodový náskok. Najbližšie privítajú doma Martin, zápas sa bude hrať v nedeľu 19. marca o 14.30.

V úvode zápasu domáci neustále doťahovali náskok strelecky aktívnych hráčov ŠKP Academi, ktorým sa darila nielen streľba z väčších vzdialeností, ale aj trestali každú chybu Piešťan v rozohrávke. Piešťanom sa podarilo v vyrovnať na 5:5, hostia však opäť odskočili na 5:7 a tento dvoj-gólový náskok udržiavali až do 18. minúty kedy sa podarilo Jadroňovi znížiť na 11:12, Majerníkovi na 12:13 a Lacuškovi na 13:14. ŠKP opäť trestalo chyby v rozohrávke Piešťan a v 24. minúte vyhrávali hostia už 13:17. V záverečných minútach sa viacerými zákrokmi chytil brankár Kosák, vďaka čomu ešte pred prestávkou v 28. minúte vyrovnal Majerník na 17:17. V záverečnej minúte dvomi gólmi skúseného Lacušku otočili Piešťany skóre vo svoj prospech na polčasových 19:18.

Reklama

Na začiatku druhého polčasu sa presadzovali najmä Piešťany a vypracovali si až štvor-gólový náskok, v 36. minúte bolo skóre 22:18. Tento náskok si udržiavali až do 48. minúty, kedy hostia znížili na 29:26. Po góloch Hala, Kotulu a dvoch presných zásahoch Bratku zvýšili Piešťany náskok na 33:26. V závere zápasu po pekných kombináciách strelil dva góly Igor Matejovič a upravil na záverečných 36:29.

„ŠKP prišlo z mladými talentovanými hráčmi zo skúsenosťami z extraligy. Bojovali a trestali naše chyby v rozohrávke, za ktoré sme pykali rýchlymi gólmi. V prvom polčase sa hrala rýchla hra na oboch stranách a našou výhodou bola širšia lavička. V prvom polčase sa do hry zapojili desiati hráči, ktorí sa aj strelecky presadili. Zo začiatku nám nevychádzala hra v útoku a proti dobre organizovanej obrane hostí s výborným brankárom sme mali problém sa presadiť. V závere polčasu nám zostalo viac síl a otočili sme vývoj zápasu vo svoj prospech, navyše sa rozchytal brankár Kosák, ktorý vo svojom dobrom výkone pokračoval aj v druhej časti hry. Po prestávke sme zlepšili nielen obranu, ale aj útok, odrhli sme sa a udržiavali mierny náskok, čo viedlo nášmu zaslúženému víťazstvu. Podali sme výborný kolektívny výkon, pričom strelecky sa presadilo jedenásť hráčov,“ povedal po zápase tréner hádzanárov MHK Piešťany Martin Nedorost.

Reklama

Zostava MHK Piešťany: Kapša, Kosák, Drlička –, Matejovič I. 2, Lacuška 5, Jadroň 4, Halo 5, Franta 6, Strižinec 4, Majerník 3, Grúň 1, Salvata 1, Kotula 2, Briatka 3, Macek, Stano.

Ďalšie výsledky:
Stupava – Martin 30:24
Dunajská Streda – Vajnory 20: 24
Cífer – Levoča 32 :32

Tabuľka

-lt/MHK Piešťan/Foto: archív – ilustračné-

Populárne články