Connect with us

Novinky

Hádzaná: Muži získali prvé body, vonku zdolali Kolárovo

Published

on

Reklama

Hádzanári MHK Piešťany cestovali v 4. kole prvej ligy mužov k nováčikovi do Kolárova. Po domácej prehre so Stupavou 22:28 a ďalšej porážke v Martine 31:23, chceli v Kolárove bodovať naplno. Skúsenejší Piešťanci do polčasu viedli 13:17, v druhej časti hry pozíciu favorita potvrdili a zvíťazili 26:30. Najbližšie hostia hádzanári MHK Piešťany na palubovke Gymnázia Pierra de Coubertina Stupavu, stretnutie sa bude hrať v nedeľu 15. októbra o 17.00 hodine.

Piešťany sa v úvode zápasu museli vysporiadať s menším ihriskom, ale v presadiť sa podarilo Sedláčkovi. Aj na malom priestore sa presadzovali kombinačnou hrou, ktorú zakončoval najmä Miženka a Halo, v 12. minúte bolo 4:8 pre hostí z Piešťan. Stačilo malé poľavenie a domáci vyrovnali v 17. minúte na 8:8. Vyrovnané skóre bolo do 20. minúty 11:11 a v 22. minúte domáci znížili na 12:13. Obe družstvá viac útočili a menej bránili, ale v závere odskočili Piešťany na polčasový výsledok 13:17. V druhom polčase hostia ešte zvýšili skóre a postupne sa dostali na ihrisko všetci hráči MHK Piešťany. Počas celého druhého polčasu si udržiavali náskok. Strelecky sa presadzoval najmä Sedláček a Kotula, vďaka ich výkonom a samozrejme súhre celého tímu Piešťanci zvíťazili 26:30 a dosiahli na prvé body v tejto sezóne.

Reklama

„Do Kolárova sme cestovali s cieľom vyhrať. Museli sme sa vyrovnať z rozmermi ihriska, nakoľko sme chceli hrať našu hru a presadzovať sa kombinačne. V prvom polčase sme dostali veľa gólov, ale nadviazali sme na výkon z druhého polčasu v Martine. Zahrali si všetci hráči. V druhom polčase sme viac mysleli na góly a zle bránili. To musíme ešte zlepšiť. V bráne nás podržali brankári a treba pochváliť všetkých hráčov za bojovnosť,“ povedal k zápasu tréner MHK Piešťany Martin Nedorost.

Zostava Piešťany: Kapša, Kosák Meluš –Miženko 6 , Matejovič I. Fejes 1, Sedláček 8, Halo 8, Podhraský, Salvata 3,Jakubík 2, Kotula 4, Macek 1 Stano

Reklama

-MHK Piešťany/Foto: archív-

Populárne články