Connect with us

Šport

Futsal: Dragons nestačili na Doxx Žilina

Published

on

Reklama

Na prvý štvrťfinálový zápas slovenského pohára cestovali Draci do Žiliny, kde ich čakal mladý, húževnatý súper – Doxx. Tabuľkový sused z Open ligy mal k dispozícii takmer všetkých hráčov. Draci chceli zo Žiliny odchádzať s prijateľným výsledokom pred odvetou, ktorý by im zaručoval väčší pokoj na halovkách. Žiaľ to sa nestalo a po prehre 6:2 to budú mať o týždeň nesmierne ťažké.

dragons-doxx

Reklama

Od úvodu zápasu bolo nastolené vysoké tempo, hra sa prelínala zo strany na stranu. Prvé vážnejšie šance si vypracovali domáci, ktoré stroskotali na nepresnom zakončení. Potom sa k slovu dostali aj hostia, no brankára domácich nedokázali postupne prekonať Směřička ani Trebatický. Na druhej strane hasil zaváhania Drakov brankár Trebatický. Vedenia sa ujala domáca Žilina, ktorá potrestala chybu v obrane Podolia. Na vedúci gól dokázali hostia po pár minútach odpovedať Směřičkovou prudkou strelou z 15 metrov k tyči. Ten istý hráč však minútu pred koncom poslal domácich do dvoch obrovských šancí, pričom jednu z nich využili a do šatní tak Draci odchádzali s jednogólovým mankom.

REKLAMA

Reklama

zverland-2-april

Druhé dejstvo ponúklo otvorenejšiu hru a viac gólových príležitostí. Skóre sa menilo až po 8. minútach, keď sa podarilo Podoliu vyrovnať gólom Šimora. Hosťujúci Draci sa aj po vyrovnaní stále snažili strhnúť vedenie na svoju stranu, čo vyústilo do chyby v strede ihriska a následného gólu domácich na 3:2. Žilina si následne vypracovala ďalšie šance, v jednej z nich už lobovaná lopta smerovala do opustenej brány, no na poslednú chvíľu situáciu zachraňoval obranca Drakov. Po nevyužitých šanciach sa domáci nakoniec radovali z ďalšieho gólu, keď po prečíslení a odrazenú strelu od žrde pohodlne dopravil domáci Németh do siete. Podolie mohlo znížiť, no vo viacerých šanciach podržal domáci DOXX brankár Juhás, bránková konštrukcia alebo nepresná muška Drakov. Ku koncu sa hostia stále zbytočne tlačili do útoku a tak ešte dvakrát inkasovali, najskôr po rohovom kope a strele pomedzi nohy brankára a nakoniec po chybe obrany a následnom prečíslení pohodlne skóroval domáci kapitán Volek. Rozdiel mohol byť ešte väčší, to by však domáci hráč musel využiť ponúknutý 10 m kop. Draci tak budú mať v odvete čo robiť, aby zmazali 4-gólový náskok DOXXU a postúpili do FINAL FOUR Slovenského pohára.

Rastislav Bobocký (tréner Podolia): „S výsledkom som maximálne nespokojný, pretože nás momentálne stavia mimo postupovú koľaj. Zmazať štvorgólové manko bude veľmi náročné, no nie nemožné. Musíme sa posnažiť o malý futsalový zázrak. Do tejto situácie sme sa však dostali sami. Zbytočné góly, zbytočne až príliš útočná hra nás stála lepší výsledok. Za stavu 2:2 sme nezmyselne dobíjali súperovu bránu, pričom sme samozrejme pozabudli na obranu. Súper k nám príde istotne brániť a my budeme mať čo robiť aby sme jeho obranné hradby prekonali minimálne 4x. Verím, že nás príde podporiť veľa fanúšikov a z postupu sa budeme tešiť nakoniec my!“

KSF DOXX Žilina – Piešťany Dragons Podolie 6:2 (2:1)

Góly: Németh 2, Gavrilov, Holák, Halama, Volek – Směřička, Šimor

ŽK: Halás, Šimor, Bobocký R.

Zostava: Trebatický Mat. (Bobocký I.) – Směřička, Halás, Lackovič, Trebatický Mar., Šimor, Makara, Bobocký R.

Text a foto: RB

Populárne články