Connect with us

Šport

Futbal: Vo sviatok sa darilo viac piešťanským dorastencom ako žiakom

Published

on

Reklama

Voľno počas štátneho sviatku Slovenskej republiky 1. septembera využili mládežnícki futbalisti na dohrávku a predohrávku svojich ligových zápasov. Starší i mladší dorastenci dohrávali zápasy prvého kola s Galantou a žiaci predohrávali 16. kolo v Nových Zámkoch. Výsledkom sú dve výhry, jedna remíza a jedna prehra.

IMG_3130[1]
STARŠÍ DORAST U19:

Reklama

1. kolo  Piešťany – Galanta 5:3 (1:0)

Góly: 32., 55. Adam Kusý, 46. Daniel Kunic, 53. Denis Štefanka, 82. Juraj Štefanka – 62., 85. Ádám Lenárt, 90. Kevin Strhlík

Reklama

Zostava: Olejník – Štefanec, J. Štefanka, Rusnák, Hlatký – Kunic (Mydla), D. Štefanka, Janotík, Horil – Kusý, Chmelina (Blahuta)

MARTIN JAVORKA, tréner: Hráči domáceho PFK boli od úvodných minút lepším mužstvom, na ihrisku pôsobili futbalovejšie, no nepresnosťami vo finálnej fáze sa často pripravovali o možnosť priameho ohrozenia súperovej brány. Za zmienku stoja strelecké pokusy D. Štefanku a Kusého, ktorého strela sa odrazila od ľavej žrde súperovej brány do pravej žrde a späť do ihriska. Hostia boli po celý prvý polčas stiahnutí na vlastnej polovici ihriska a čakali na chyby domácich hráčov, aby mohli podniknúť brejkové protiútoky, pričom po jednej takejto chybe v polovici prvého polčasu hostia pohrozili, keď ich nebezpečná akcia skončila na bočnom site bránky domácich. Napriek tomu však domáci pôsobili lepším dojmom a po krásnej spolupráci D. Štefanku a Kusého skončila strela Kusého v sieti hosťujúceho mužstva.

Do druhého polčasu vstúpili domáci impozantne, keď za 10. minút strelili súperovi 3 góly – Kunic, D. Štefanka, Kusý a v 55. minúte svietilo na ukazovateli skóre 4:0 pre domácich. V týchto chvíľach produkovali domáci priamočiary futbal, založený na malom počte dotykov a jednoduchej kombinácii. Po štvrtom góle však hráči upustili od koncentrácie, začali hrať zložito, v hustých priestoroch a individuálne, čo viedlo k rýchlym stratám lopty a uľahčili tak súperovi, aby mohol častejšie ohrozovať bránku domácich. Po jednej takejto strate lopty v strede ihriska sa hostia dostali pred šestnástku, kde individuálny prienik hráča Galanty skončil faulom v 16-ke a nasledoval pokutový kop, ktorý však brankár domácich bravúrne zneškodnil. Avšak Hráči PFK „zaspali“ a loptu vyrazenú brankárom hostia pohodlne dorazili do brány. Od tejto chvíle začali preberať iniciatívu hráči Slovana Galanta, k čomu však výraznou mierou prispeli domáci hráči, ktorí prestali hrať kombinačne a veľmi rýchlo strácali loptu. V tomto úseku hry dvakrát podržal domácich brankár Olejník, ktorý zlikvidoval vyložené šance hostí. Napriek šanciam hostí to boli domáci, ktorí po štandardnej situácii znovu udreli, keď na 5:1 zvyšoval J. Štefanka. Keď už všetci očakávali pohodový a kľudný záver hry, opak bol pravdou, keď hráči PFK opäť nekoncentrovanosťou v defenzívnej činnosti umožnili hosťujúcim hráčom skorigovať výsledok na nakoniec prijateľných 5:3.

MLADŠÍ DORAST U17:

1. kolo  Piešťany – Galanta 3:2 (1:0)

Góly: 5. Peter Koška, 46. Adrián Valovič, 76, Sebastián Ozimák – 45. Patrik Gallo, 49. Patrik Szocs

STARŠÍ ŽIACI U15:

16. kolo   Nové Zámky – Piešťany 3:1 (3:0)

Góly: 18. Marcus Békešský, 22. Róbert Kádar, 29. Dorián Ba – 46. Matúš Štetka

Zostava: Freivald, Valo,Hlbocký,Ďurák,Ruľak /Stolárik 47´/, Kováčik,Bušík ,Žižka, Bělúnek/Svoboda 32/, Glos, Štetka

SZILÁRD PETÉNYI, tréner: O výsledku rozhodlo prvopolčasové dejstvo, kde slabý výkon a nasadenie s množstvom individuálnych chýb, ktoré sme prudukovali a ponúkli ich domácim, ktorí ich bez zaváhania efektívne trestali. Prvý gól sme inkasovali po rohovom kope, kde sme nedokázali reagovať na odrazenú loptu, ktorú poslal spoza „16-ky“ domáci hráč presnou strelou pod brvno. Druhý gól z kategórie nešťastných, kde v snahe zablokovať strelu na bránu sme nešťastne tečovali loptu, ktorá kuriózne prelobovala vybehnutého brankára. Tretí gól padol opäť po rohu na nekrytého hráča, ktorý pohodlne hlavou skóroval. V útočnej fáze sme mali niekoľko dobrých príležitostí. Na konci jednej z nich bol Štetka, ktorého vychytal brankár domácich. V 2. polčase vybehlo akoby iné mužstvo, ktoré si vynútilo celopolčasovú jasnú prevahu, ktorá sa stupňovala až do konca zápasu s množstvom šanci, avšak s nepresnou koncovkou. Výsledok korigoval z 11-ky Štetka. Pozitívne vnímam výkon, nasadenie a snahu o zvrat v druhom polčase, avšak hrať dobre iba v jednom polčase je pre dobrý výsledok málo.

MLADŠÍ ŽIACI U13:

16. kolo Nové Zámky – Piešťany 3:3 (2:1)

Góly: 8., 28. Marko Kodhaj, 33. Dominik Hrabovský – 13., 34, 44. Filip Čimo

Zostava PFK : Maliga-Fajnor, Hlavatý, Ocelka,Hudec, Vereš, Pánsky, Vatrt, Labat, Rusnák, Daňhel, Čimo, Muller, Gulan

Cyril Stachura, tréner U13: Vo vyrovnanom zápase sa zrodila zaslúžená remíza. Začiatok zápasu patril našim chlapcom, ktorí si vypracovali päť gólových príležitosti, ale nevedeli ich premeniť. Domáci sa ujali vedenia šťastným gólom, keď po priamom kope prešla lopta cez múr do našej bránky. Vyrovnať sa nám podarilo po peknej akcií na jeden dotyk Filipom Čimom. Chlapcov to povzbudilo a v tejto fáze zápasu boli lepším mužstvom, ale na konci polčasu ich pribrzdil tečovaný gól domácich. Na začiatku druhého polčasu domáci zvýšili svoje vedenie, keď sme nechali úplne voľného domáceho hráča. Našich chlapcov tento gól nepoložil, práve naopak. A dnes strelecky disponovaný Čimo dvoma gólmi vyrovnal stav zápasu. Dramatický zápas pokračoval až do konca, keď sa obidve mužstva snažili získať víťazstvo na svoju stranu. Naši chlapci ani v treťom zápase po sebe na ihrisku súpera nenašli premožiteľa, za čo si zaslúžia pochvalu.

Zdroj: PFK Piešťany

Populárne články