Connect with us

Novinky

Futbal: Víkend v znamení vysokého víťazstva mladšieho dorastu a svadby Jána Stachuru

Published

on

Reklama

Futbalisti PFK Piešťany mali počas uplynulého víkendu na pláne viacero zápasov, najvyššie víťazstvo zaknihovali mladší dorastenci, ktorí Bánovce nad Bebravou porazili v pomere 0:7. Veľká životná udalosť čakala na Jána Stachuru, ktorý sa v sobotu v kostole svätého Štefana oženil a jeho spoluhráči mohli po víťazstve 0:2 na pôde Žlkoviec, pokračovať v započatých svadobných oslavách. Oslavovať mohli aj starší žiaci, ktorí zdolali rovesníkov z Trebatíc 0:3.

Muži:
24. kolo
Žlkovce – Piešťany 0:2 (0:1)
Góly: 9., 65. Martin Javorka ml.
Zostava: Daniel Kunic – Martin Krajčovič, Jozef Glos, Patrik Szabo, Michal Dadík, Martin Javorka ml., Martin Javorka st., Filip Horňanský, Adam Kusý, Filip Chmelina (Igor Octa), Tomáš Černák

Reklama

Michal Krajčovič, tréner: Od úvodu stretnutia sme domácich zatlačili pred ich bránu a snažili sa o časté zakončovanie. Hlavne naša pravá strana bola aktívna, keď sa Javorka aj Szabo často dostávali za chrbát domácich obrancov – a bol to práve prvý menovaný Javorka ktorý v 9. minúte obišiel všetko čo mu stálo v ceste, vrátane brankára, a ľavačkou otvoril skóre 0:1. Potom to skúšali strelami zo strednej vzdialenosti Glos, Kusý aj Horňanský no chýbala presnosť alebo dôraz. Domáci pohrozili raz, keď strela ich útočníka skončila na Kunicovom brvne, no s odrazenou loptou si náš brankár poradil.

Druhý polčas sme hru pevne kontrolovali, lopta bola výhradne na našich kopačkách a druhý gól padol v 65. minúte, keď po Glosovej prihrávke sa opäť presadil Javorka 0:2. Zdramatizovanie zápasu sme bojovne hrajúcim domácim hráčom nedovolili a držali sme ich na dištanc od našej brány a Kunic bol prakticky bez práce. Naše ďalšie šance zostali nevyužité, a tak sa skóre už nezmenilo a naďalej kráčame súťažou bez straty bodu. Po zápase sa mohlo pokračovať v svadobnom oslavovaní, keď náš hráč Janko Stachura vstúpil v sobotu do klubu „ženáčov“ k čomu mu ešte raz srdečne gratulujem a prajem šťastné spolunažívanie s manželkou Katkou.

Reklama

Starší dorast U19:
22. kolo
Bánovce n/B – Piešťany 4:1 (3:1)
Góly: Ľubomír Kmeťo, 9. Anton Zelenák, 38. Martin Bilčík, 60. Martin Mášik – 35. Martin Gula
Zostava: Olejník – Blahuta, Hlatký, Rusnák, Chmelina – Kunic (Mydla), J. Štefanka, Miškech, Kusý, Valovič (Horil) – Gula

Martin Javorka, tréner: Hráči PFK zavítali na pôdu lídra súťaže do Bánoviec s cieľom pokračovať v dobrých výkonoch z posledných zápasov. Odhodlanie však zostalo v Piešťanoch, pretože napriek úvodnej šanci Kondrca, ktorý netrafil hlavičkou bránu Bánoviec z 5 metrov, domáci futbalisti školili našich hráčov z efektivity. Do 9. minúty strelili hráči Spartaka 2 góly po hrubých individuálnych defenzívnych chybách, a tak domáci pomerne ľahko kontrolovali priebeh zápasu. Zápas sa odohrával väčšinou v strede ihriska bez nejakých výrazných vyložených príležitostí na oboch stranách. Hráči PFK v 35. minúte znížili kontaktným gólom Martina Gulu, ktorý premenil peknú prihrávku Dávida Kondrca. Keď sa zdalo, že hráči PFK by mohli prinútiť vedúce mužstvo tabuľky k väčšej ostražitosti, prišla 38. minúta a v nej opäť hrubá individuálna chyba v obranných radoch, ktorú domáci bezpečne potrestali a do kabín sa odchádzalo za dvojgólového vedenia hráčov Spartaka Bánovce. Domáci si za celý prvý polčas nevypracovali vlastnou iniciatívou, či kombináciou vyloženú príležitosť, všetky inkasované góly v sieti PFK padli po nedôraze, nekoncentrácií a individuálnych chybách hosťujúcich hráčov.

Do druhého polčasu boli piešťanskí futbalisti trénerom vyzvaní, aby sa koncentrovali na hru a ukázali aj futbalové umenie, piešťanské srdiečko a nasadenie, aké je potrebné vynaložiť v zápasoch s poprednými mužstvami tejto súťaže. Napriek tomu sa futbal v druhom dejstve už iba dohrával v prázdninovom nasadení, hráči PFK v obrane pokračovali v hrubých chybách, keď z troch hrubiek domáci futbalisti využili našťastie len jednu a z nariadeného pokutového kopu domáci zvýšili na 4:1. Treba povedať, že pre domácich futbalistov sme neboli nijako nebezpeční, nakoľko v našej hre chýbalo nasadenie a bojovnosť, ktoré nás zdobili z posledných zápasov. A keď sme k tomu pridali individuálne chyby, boli sme pre lídra 3. ligy ľahko stráviteľným sústom. Zo strany hráčov PFK za 90. minút ani nie je čo hodnotiť, hráči v podstate absolvovali sobotňajší turistický výlet do Bánoviec a späť. V hre hráčov PFK sú obrovské kontrasty, hráči podávajú nevyrovnané výkony, tréningové nasadenie nedokážu „predať“ v majstrovských zápasoch, a preto napriek tvrdeniu, že sme schopní poraziť akéhokoľvek súpera, aj z vyššej súťaže, treba dodať, že pri takýchto výkonoch, aký sme predviedli v Bánovciach, sme schopní aj s kýmkoľvek prehrať – aj s mužstvami z nižšej súťaže.

Mladší dorast U17
22. kolo
Bánovce n/B – Piešťany 0:7 (0:3)
Góly: 18., 65. Lukáš Stanek, 36. Jakub Lenovský, 38., 80 Filip Korec, 53. Christopher Salviany, 70. Jozef Janotík
Zostava: Gavač, Lenovský, Sedláček, Benko, Stanek, Strelec, Salviany( Kovalčík), Janotík, Chudý (Foltýn), Ozimák (Koška), Korec

Peter Vrábel, tréner: V úvodných minútach zápasu bolo v hre oboch mužstiev pomerne veľa nepresností, hralo sa medzi 16- kami bez vážnejších streleckých príležitostí. Až keď Stanek v 18. min. dal prvý gól zápasu, hráči sa upokojili a začali na ihrisku dominovať po všetkých stránkach. Postupne sme sa začali presadzovať aj v koncovke a po viacerých ukážkových akciách sme do polčasu zvýšili naše vedenie na 0:3 po góloch Lenovského a Koreca. V druhom polčase sme pokračovali v dobrom výkone, vypracovali sme si veľa šancí, z ktorých sme premenili ešte štyri (Salviany, Stanek, Janotík, Korec). Celý zápas sme mali pod kontrolou, domáci pôsobili odovzdaným dojmom. S výkonom mužstva a individuálnymi výkonmi väčšiny hráčov som spokojný.

Starší žiaci U15
28. kolo
Trebatice – Piešťany 0:3 (0:1)
Góly: 34. Samuel Sloboda, 51. Dominik Ruľák, 65. Oliver Bušík
Zostava: Frievald, Ruľák, Valo, Ďurák, Ondrejka, Sloboda, Bušík, Glos, Šimek (´Minárik), Kovačík, Štetka

Szilárd Petényi, tréner: Po predošlých nepresvedčivých výkonoch sme ukázali úplne inú tvár a proti favorizovanému domácemu celku, kde málokto predpokladal možnosť uspieť na jeho vlastnom ihrisku, sme zaslúžene zvíťazili po veľmi disciplinovanom výkone a postarali sa o prekvapenie kola. Základom úspechu bola pozorná defenzíva a efektivita v zakončení po rýchlych protiútokoch. Domáci mali väčšiu kontrolu nad loptou, avšak bránu priamo neohrozili okrem jednej situácie, ktorú zmaril brankár včasným vybehnutím. Práve v osobných súbojoch sme prevyšovali domácich a konštruktívnym odoberaním lopty sme vytvárali nebezpečné situácie následnými prienikmi v krídelných priestoroch. Ujali sme sa vedenia gólom Slobodu po scenári prienik -center -dorážka, proti pohybu brankára. Druhý gól padol po štandardnej situácii Minárika, kde domáci brankár neudržal loptu, čo využil Ruľák pri dorážke. Poistku zavŕšil Bušík krásnou strelou. Okrem spomenutých gólových situácií sme zahodili samostatný nájazd Štetku, ktorého strela skončila na brvne. Pochvala pre všetkých hráčov za predvedený výkon.

Mladší žiaci U13
28. kolo
Trebatice – Piešťany 4:1 (1:0)
Góly: 44. Šimon Sedlák, 49. Samuel Brezina, 58. Kristián Dadík – 27. Samuel Fajnor (vlastný), 45. Samuel Fajnor
28. kolo: Zostava: Maliga, Daňhel, Fajnor, Muller, Labat, Vatrt, Fox, Vereš, Gulán, Ocelka, Hrdina, Pánsky, Čimo

Cyril Stachura, tréner: (po synovej svadbe sa k zápasu doteraz nevyjadril :)

MB/TK PFK

Populárne články