Connect with us

Šport

Futbal: Tréner Jančula v Piešťanoch skončil

Published

on

Reklama

Po januárových výmenách vo vedení Piešťanského futbalového klubu nastali zmeny aj na trénerskom poste. Stalo sa to, čo tréner Tibor Jančula avizoval po prehre v prvom jarnom kole s Topoľníkmi.

[singlepic id=11461 w=320 h=240 float=left]Pre Trnavský hlas vtedy pred blížiacim sa zápasom so Sereďou (19. 3.), ktorá vedie treťoligovú tabuľku, povedal: „Ja som realista. Viem, že Sereď našej súťaži dominuje. Výsledok nebude závisieť len od hráčov, ale aj od toho, či zvolím správnu zostavu. Ak ju budem ešte robiť ja. Na 99 percent som rozhodnutý zložiť funkciu. Veci nešli podľa mojich predstáv a neboli ani splnené niektoré podmienky, ktoré som si stanovil.“ Po zápase s Topoľníkmi sa navyše zistilo, že Piešťany postavili jedného hráča neoprávnene, pretože mal trest za štyri žlté karty. Zápas tak Piešťanci prehrali kontumačne. Podľa informácií z webovej stránky piešťanského klubu Tibor Jančula z funkcie odstúpil po rozhovore s prezidentom PFK Khalilom Belmechrim. Jeho post zaujal dočasne šéftréner mládeže Róbert Petruš, pričom hrajúcim asistentom naďalej ostáva Dragan Gvozdenovič.

Reklama

Róbert Petruš je už piatym trénerom PFK v tejto sezóne. Počas letného obdobia mužstvo pripravoval Konštantín Šimo. Po neuspokojivých výsledkoch a zdravotných problémoch však v 9. kole pri mužstve skončil. Na pár dní ho nahradil Vladimír Hornáček, avšak už v jedenástom kole mužstvo viedol Vladimír Ekhardt. Ten trénoval áčko PFK do zimnej prestávky, ale hneď na úvod zimnej prípravy mužstvo prebral Tibor Jančula.

Piešťany zápas s vedúcou Sereďou prehrali 0:1 a majú po sedemnástich treťoligových kolách na konte sedemnásť bodov. V tabuľke sú na predposlednom 15. mieste. Posledné ČFK Nitra stráca na nich 9 bodov. Podľa vyjadrení predstaviteľov piešťanského futbalu, je cieľom v tejto sezóne pekný futbal a hlavne záchrana III. Ligy.

Reklama

Autor: db Foto: Tomáš Hudcovič – hugophoto

Populárne články