Connect with us

Novinky

Futbal: Muži s ďalším jasným víťazstvom na konte, darilo sa aj juniorom a dorastencom

Published

on

Reklama

Uplynulý víkend v Piešťanoch patril futbalu, okrem mužov sa vo svojich zápasoch predstavili aj naše juniorské a dorastenecké nádeje. Ani v jednom z duelov naše tímy svojim súperom nepodľahli a „najhorším“ výsledkom bola remíza starších žiakov so Sereďou 4:4. Seniorské A mužstvo nastúpilo na domácej pôde v 4. kole proti Horným Otrokovciam a po polčasovom výsledku 2:0 nakoniec vyhrali jasným rozdielom v pomere 6:0. Okrem útočníkov a stredu poľa treba vyzdvihnúť aj našu obranu, ktorá prežila ďalší zápas bez inkasovaného gólu. Ďalšie vysoké víťazstvo znamená upevnenie líderskej pozície na čele VIII. ligy MEVASOX avšak iba o skóre pred tímom zo Žlkoviec, kde nastúpia naši futbalisti o dva týždne.

IMG_7086_resize

Reklama

Futbal MUŽI
4. kolo
Piešťany – Horné Otrokovce 6:0 (2:0)
Góly: 10., 49., 56. Jozef Glos, 26, Ján Stachura, 74. Martin Javorka, 87. Marek Staško

Priebeh zápasu: Už od úvodných minút sa hralo iba na jednu bránu a po úvodných strelách otvoril svoj trojgólový účet Jozef Glos, ktorý skóroval z priameho kopu. Piešťany sa prezentovali nátlakovou hrou a o 15 minút neskôr po centri do šestnástky hostí sa v nej najlepšie presadil obranca Ján Stachura. Počas prestávky sa predstavili trom stovkám fanúšikom hlavný tréner Michal Krajčovič, športový riaditeľ Cyril Stachura a nový štatutár PFK Erik Hlavatý. V druhom polčase potvrdili domáci hráči dominanciu v zápase, keď najprv Jozef Glos zvýšil na 3:0 a v 56. minúte zavŕšil hattrick gólom z penalty. Po góle pridali Javorka a Staško. IMG_7011_resizetabuľka august 28

Reklama

Futbal mladší žiaci U13:
4. kolo
Sereď – Piešťany 1:9 (1:3)
Góly: 16. Ivan Toráč – 12. Rastislav Čop, 27. Filip Čimo, 29. Janko Labat, 33. Samuel Daňhel, 35. Michal Vereš, 44. a 54. Erik Hlavatý, 48. a 57. Oliver Rusnák

Futbal starší žiaci U15:
4. kolo
Sereď – Piešťany 4:4 (2:1)
Góly: 4. Matej Franta, 12., 47., 66. Kristián Mikláš – 14., 48., 53. Matúš Štetka, 43. Oliver Bušík

„Do zápasu sme vstúpili nekocentrovane, inkasovali sme už 4 minúty po spornej ofsajdovej situácii, ktorá pokračovala samostaným najazdom na bránu s gólovým zakončením. V 12 minúte súper využil nepresnosť v kombinacii v strednej zóne na rýchly prienik v pravej vertikále s následnou finálnou prihrávkou na nekrytého hráča a pohodlne zvyšil na 2:0. Do zápasu nás vrátil Štetka, ktorý si vynútil chybu v rozohrávke súpera s následným individuálnym prienikom do pokutového územia, kde z veľkého uhla prestrelil brankára hostí. Povzbudení gólom sme dokázali niekoľkokrát pohroziť a skomplikovať nátlakovou hrou rozohrávku súpera. V druhej polovici zápasu opäť Štetka v súboji ziskal loptu a dostal sa za obranu, no následnú strelu brankár ešte vyrazil. No opäť sa najlepšie zorientoval Štetka a ponúkol prihrávku nekrytému Bušíkovi, ktorý vyrovnal na 2:2. O päť minút neskôr Štetka využil nepresný odkop stopéra domácich a následne bez pripravy preloboval brankára a ujali sme sa vedenia 2:3. V 48 minúte najlepší hráč zapasu vystihol prihravku v rozohrávke a individualene sa presadil, keď preloboval vybiehajúceho brankára domácich. O vedenie sme prišli v samotnom závere po nedorozumeni pri odkope na hranici šestnástky, čo súper využil a vyrovnal,“ povedal tréner starších žiakov Szilárd Petényi.

Futbal Mladší dorast U17:
3. kolo
Hlohovec – Piešťany 0:2 (0:0)
Góly: 42. Adrián Valovič, 65. Patrik Chudý

„Domáci nastúpili len s deviatimi hráčmi. Hralo sa väčšinou na súperovej polovici, vyložené šance sme si však nedokázali vypracovať. Niekoľko pokusov o zakončenie zo strednej vzdialenosti dobre chytajúcemu brankárovi domácich veľa problémov nenarobilo, preto sa polčas skončil nerozhodne 0:0. V druhom polčase bolo potrebné zlepšiť pohyb hráčov bez lopty, dôraz v osobných súbojoch, čo sa nám čiastočne podarilo a v 42. a 65. min. sme po pekných akciách skórovali (Valovič, Chudý). V našej hre bolo vidieť podcenenie a prispôsobenie sa súperovi, chýbal pohyb bez lopty, moment prekvapenia. Spokojný môžem byť len so ziskom troch povinných bodov,“ konštatoval tréner dorastencov Peter Vrábel.

Futbal starší dorast U19:
3. kolo
Hlohovec – Piešťany 0:1 (0:0)
Góly: 78. Jozef Janotík

-Autor: MB/TK PFK/Foto: lt-

Populárne články