Connect with us

Novinky

Futbal: Mladší dorast PFK Piešťany valcuje súpera za súperom a siaha po majstrovskom titule

Published

on

Reklama

Futbalový svet momentálne rieši nečakaného majstra anglickej Premier League, ktorým sa predčasne stal tím Leicesteru City. Niečo podobné, i keď v oveľa menšom meradle sa deje aj v našom meste. Reč je o mladších dorastencoch PFK Piešťany, ktorí momentálne zažívajú najvydarenejšiu sezónu za posledné roky. Po vynikajúcich výkonoch vedie náš tím ligovú súťaž s 10 bodovým náskokom. Najbližšie ich však čaká najdôležitejší zápas celej jarnej časti sezóny, pretože na domácom ihrisku v Piešťanoch privítajú druhé mužstvo tabuľky, Šaľu. V prípade výhry sa Piešťanci výrazne priblížia k vysnívanému titulu, takže ak máte radi futbal, určite choďte v sobotu 7. mája o 12:30 našich chlapcov povzbudiť.

PFK3

Reklama

Futbal v Piešťanoch to za posledné roky nemal určite jednoduché, čoho dôkazom je fakt, že v meste momentálne nemáme A—mužstvo. Najvyššou kategóriou sú práve naši dorastenci, ktorí klub aj napriek rôznym možným scenárom neopustili, neušli preč, ale naopak – zostali a začali bojovať. Najskôr však bolo potrebné sa vysporiadať s bojmi o záchranu, čo sa týkalo iba staršieho dorastu. Našťastie, všetko dopadlo dobre, a do nižšej súťaže ako III. Liga nezostúpili.

PFK1

Reklama

Postupne sa ich výkony zlepšovali a začali sa objavovať prvé výraznejšie výsledky, až prišla sezóna 2015/2016 a prvý zápas mladších dorastencov v Bánovciach nad Bebravou. Nikto nemal vysoké očakávania a aj napriek tomu domov odviezli tri body. O týždeň prišla ďalšia výhra a vo víťaznej šnúre pokračovali prakticky počas celej sezóny. S doterajšími 18 výhrami, 3 remízami a jednou jedinou nešťastnou prehrou v Seredi, kedy kvôli chorobám bojovalo mužstvo aj s brankárom v poli, sa mladší dorastenci PFK Piešťany ocitli na prvom mieste. Chuť prehry nepocítili od septembra minulého roka, čo je už neuveriteľných 1440 minút. Naposledy vycestovali v minulú nedeľu do Šamorína, kde vydreli zaslúžené víťazstvo 2:1 nad miestnym celkom.

Pomer 82 strelených ku 23 obdržaným gólom je vynikajúci a v mužstve je niekoľko hráčov medzi najlepšími strelcami celej súťaže. Najviac gólov z celého mužstva nastrieľal Tomáš Blahuta, ktorý je s 23 zásahmi iba o jeden gól za najlepším strelcom celej súťaže. Za ním nasleduje Jozef Janotík so 14 gólmi, Adrián Valovič a aj ďalší. Treba ešte pripomenúť, že aj starší dorast zažíva vydarené obdobie, pretože aktuálne okupuje v lige fantastickú 4. priečku.

PFK2

Zostava dorastu PFK Piešťany:

JURAJ DOBROVOLNÝ, JAKUB LENOVSKÝ, KAMIL HLATKÝ, LUKÁŠ PSALMAN, JOZEF JANOTÍK, FILIP KOREC, DENIS HORIL, TOMÁŠ BLAHUTA, JURAJ ŠTEFANKA, KRISTIÁN RUSNÁK, ADRIÁN VALOVIČ, FILIP CHMELINA, ONDREJ BENKO, MICHAL STUDENÝ, SAMUEL ZENKO A DÁVID KONDRC.

-PFK Piešťany-

Populárne články