Connect with us

Novinky

Futbal: Do ligového kolotoča už vstúpili aj najmladší futbalisti PFK Piešťany

Published

on

Reklama

Počas uplynulého víkendu hrali dorastenci PFK Piešťany  štvrté kolo svojich ligových súťaží. Starším sa darilo viac, keď zdolali 3:0 Drahovce, mladší podľahli 3:1 Leviciam. Do kolotoča vstúpili v prvom kole aj mladší žiaci B, ktorí podobne ako starší dorastenci zdolali Drahovce 3:0. Viac o zápasoch piešťanských mládežníckych futbalových družstiev v nasledujúcom sumáre.

Starší dorast
4. kolo
Levice – Piešťany 2:1 (1:0)

Góly: 23. Jakub Guláš, 57. Patrik Pánik – 47. Denis Paulovič
Zostava 4. kola:  Červenka – Valovič (Blahuta), Lenovský, Rusnák (Ozimák), Stanek – Janotík (Paulovič), Miškech, Unger (Kondrc), J. Štefanka, Korec – Krajčovič
Martin Javorka, tréner:  Hráči PFK vstúpili do zápasu s chuťou priviesť z Levíc 3 body, už v 5. minúte mohlo byť 0:3, keď stopercentnými tutovkami zaváňali gólové príležitosti Ivana Krajčoviča a Jurka Štefanku. Keď v 24. minúte spálil ďalšiu tutovku Dávid Miškech, začali sa osmelovať postupne aj domáci futbalisti, ktorí svoj prvý výlet do 16-ky našich hráčov zakončili gólom a z ničoho nič sme prehrávali 0:1. Po tomto góle sa úplne rozpadla koncepcia našej hry, hráči prestali plniť pokyny trénera, strácali ľahké lopty „detinskými“ nepresnosťami, začali sa vyhýbať osobným súbojom, prestala fungovať organizácia hry, hráči prestali nabiehať do voľných priestorov, a tak súper, ktorý v podstate nemusel nič urobiť či zmeniť, od 30. minúty do 45. minúty spálil 4 gólové príležitosti, ktoré vychytal Matúš Červenka.  Do druhého polčasu sme urobili dve zmeny, pričom najmä príchod Denisa Pauloviča bol oživením našej hry. Už v 47. minúte po dôraze v 16-ke Levíc vyrovnal na 1:1 práve Denis Paulovič. Od vyrovnávajúceho gólu sme zase prevzali iniciatívu, ale pozorná obrana Levíc nás držala v dostatočnej vzdialenosti od svojej brány. Domáci vyrážali iba sporadicky do brejkov, pričom jeden z nich po chybe v našich obranných radoch domáci futbalisti pretavili v gól a hráči PFK zase prehrávali – 1:2. A keď sme nepremenili tutovku Ivanom Krajčovičom a po strele Tomáša Blahutu zazvonila iba žrď domácej brány, domáci po víťazstve 2:1 brali, aj keď nezaslúžene, všetky 3 body. Z nášho mužstva treba pochváliť za predvedené výkony Matúša Červenku, Lukyho Staneka, Filipa Koreca a striedajúceho Denisa Pauloviča, ostatní hráči striedali lepšie momenty so slabšími. Treba však povedať, že výkony našich futbalistov nezodpovedajú ich futbalovej kvalite, keď mnohí odvádzajú iba 50 percent svojich schopností a takýto prístup nás, pokiaľ sa rýchlo nespamätáme, už čoskoro odsunie z boja o postup. Nie je možné, aby zápas ťahali 3 až 5 futbalisti a ostatní sa spoliehali, že niekto iný za nich prispeje ku konečnému úspechu. Futbal je kolektívna hra, ktorá vyžaduje jednoduchosť, presnosť, zodpovednosť, rešpekt a plnenie pokynov trénera. Pokiaľ si to chlapci neuvedomia, môže sa stať, že budeme strácať body, lebo nám zlyháva mentálna pripravenosť. Presne tak ako to bolo v Leviciach, kde futbalová kvalita bola úplne jednoznačne na našej strane. Po zápase tréner Levíc pochválil hru našich chlapcov s vyjadrením, že v 30. minúte si myslel, že im dáme 6-ku, no rozhodlo futbalové srdiečko a víťazný duch na strane domácich futbalistov, aj keď v sobotu možno až veľmi nespravodlivo.

Reklama
Mladší dorast
4. kolo
Levice – Piešťany 3:1 (1:1)

Góly: 33. Zsolt Fabian, 70. Stanislav Meňuš, 73. Martin Šebo – 22. Martin Strelec
Zostava 4. kola:  Freivald, Sedláček, Herman, Piešťanský (Ruľák),Strelec, Bušik, Ondrejka, Glos(Sloboda), Janovský(Miklovič),Halanda (Ondris), Štetka(Koška)
Peter Vrábel, tréner: Stretli sa dve družstvá s rovnakým bodovým ziskom, ale s rozdielnym spôsobom hry. Kým naši hráči boli technickejší, šikovnejší v práci s loptou a snažili sa o kombinačnú hru, domáci boli fyzicky zdatnejší a rýchlejší. Zápas sa hral väčšinou v priestore medzi 16kami, bez vážnejších gólových príležitostí na obidvoch stranách. V 22. minúte sme sa ujali vedenia 0:1 po štandardnej situácii, keď hlavou preloboval domáceho brankára M. Strelec. Vyrovnanie prišlo o desať minút tiež po štandardnej situácii, keď na prekvapenie všetkých, nie príliš prudká strela asi z 30 metrov skončila v našej sieti. Keď sa zdalo, že zápas skončí deľbou bodov, domáci zahrávali ďalšiu št. situáciu. Po priamej strele do brvna našej brány rýchlejšie na odrazenú loptu zareagoval domáci hráč a do odkrytej brány dal víťazný gól. V závere sme v snahe o vyrovnanie útočili s väčším počtom hráčov, čo domáci využili a po protiútoku zvýšili na 3:1. Snahu hráčom nemožno uprieť, ale v útoku sme sa nedokázali výraznejšie presadiť. V našej hre bolo veľa pozitívnych vecí, ale aj veľa nepresností a ľahké straty lopty, čo fyzicky disponovaní hráči Levíc využívali najmä v 2. polčase na nebezpečné protiútoky.

Starší žiaci A
4. kolo
Piešťany – Hlohovec 4:3 (2:1)

Góly: 12. Vratko Maco, 29. Tomáš Šimek, 53., 61. Samuel Daňhel – 22., 52. Filip Ballon, 70. Kristián Rusnák
Zostava 4. kola:  Maliga, Modrovič, Rusnák, Hlavatý, Chochola, Labat (´Daňhel), Kluka (´Buček), Holec, Šimek, Vyhlídal (Grešák), Maco (´Fox)
Szilárd Petényi, tréner:  Do zápasu sme vstupovali s odhodlaním potvrdiť body z Moravian a zmazať mínusové body. Už úvod zápasu signalizoval miernu prevahu pre nás, s väčším počtom šancí, ktoré končili nepresnosťou. Naše útočné kombinácie smerovali stereotypne vždy do stredu prehusteného priestoru, kde sme sa len ťažko mohli presadiť, avšak paradoxne prvý gól Maca padol práve z tejto hernej situácie, keď sme „prestrčili“ finálnu prihrávku cez „hradbu tiel“, kde už menovaný Vratko otvoril skóre zápasu. Uspokojení výsledkom sme poľavili v koncentrácií a predovšetkým sme nedokázali zastaviť individuálnu akciu hosťujúceho hráča  cez takmer celé ihrisko až do pokutového územia, kde ho nedovolene zastavil Oli Rusnák a z následnej penalty hostia dorovnali skóre. Vedenie nám opäť vrátil Šimek strelou spoza 16-ky. V 2 polčase bola väčšia snaha presadiť sa v krídelných priestoroch. Hostia sa vrátili do zápasu gólom zo št. situácie z veľkej vzdialenosti. Zlomové okamihy priniesol striedajúci Samo Daňhel, ktorý sa brilantne predviedol v pozícii hrotového hráča, kde ukázal inštinkt a sám si vynútil niekoľko chýb v rozohrávke hostí a dobrými nábehmi sa dostával do zakončení, v ktorých dvakrát skóroval, a tak definitívne rozhodol o víťazstve aj napriek kontaktnému gólu hostí v poslednej minúte.

Reklama
Mladší žiaci A
4. kolo
Piešťany – Hlohovec 13:1 (6:0)

Góly: 11. Daniel Varačka, 19., 33., 59. Samuel Hesko, 20., 44. Filip Gregorovič, 25. Jozef Rolinec, 28., 30., 51. Erik Ranostaj, 42. Sebastián Seidl, 56. Luka Gvozdenovič, 60. Filip Košinár – 52. Peter Gálik
Zostava 4. kola:   Gulan, Sándor – Ocelka, Muller, Pánsky, Pomajbová, Hudec, Gregorička,  Šestak, Seidl, Rolinec, Varačka, Ranostaj, Gregorovič, Hesko, Gvozdenovič Luka, Seidl
Cyril Stachura, tréner: Po dvoch derby zápasoch sme chceli proti súperovi z konca tabuľky potvrdiť zlepšenú výkonnosť, čo sa nám výsledkovo aj podarilo. Do zápasu sme vstúpili nervózne, hrali sme veľmi individuálne a viazla nám kombinácia. Aj to spôsobilo, že hostia až do 20. minúty držali pre nich  prijateľný jednogólový deficit. Po striedaniach sa naša hra zlepšila. Zvýšili sme pohyb, začali hrať viac kombinačne a presadili sme sa aj gólovo. Treba aj pripomenúť, že hostia potom už nekládli taký odpor ako na začiatku. Na druhej strane oproti silnejšiemu súperovi sa nám taký výpadok nemusí vyplatiť. Naši hráči sa musia naučiť hrať naplno od začiatku a vážiť si každú minútu strávenú na ihrisku, lebo pri početnosti kádra, ktorým disponujeme, môžu dostávať menej príležitostí.

Starší žiaci B
3. kolo
Piešťany B – Veselé 4:3 (2:3)

Góly: 9., 36. Dobroslav Buček, 31. Janko Labat, 43. Filip Čimo – 1. Denis Horňák, 13. Richard Čonka, 32. Lukáš Nesteš
Zostava 3. kola: Žažo(36. Rolinec), Buček (55. Chobot), Čimo, Ranostaj(36. Gregorovič), Vereš(K), Labat, Ocelka, Muller, Fox, Šesták(36. Pomajbová), Petroman(60. Košinár)
Jozef Glos, tréner:  Dnešný zápas sme nezačali vôbec dobre, už v 1. min. sme prehrávali 0:1, po odkope z polovice ihriska lopta preskočila nášho brankára a skončila v sieti. Chlapci ukázali veľkú chuť po víťazstve a o pár minút zaslúžene vyrovnali. Celý prvý polčas bol poznačený veľkými chybami nášho brankára, keď aj druhý gól ho lopta preskočila. Opäť sme reagovali rýchlym vyrovnaním z pokutového kopu, ktorému predchádzala krásna kombinačná akcia. Hostia sa do polčasu ešte raz ujali vedenia po chybe na kraji obrany a zlým postavením brankára. Do druhého polčasu sme vstúpili s odhodlaním otočiť víťazstvo na našu stranu, čo sa nám aj podarilo. Hneď po zahájení druhého polčasu po krásnej akcii sme vyrovnali. Celý polčas sme súperovi nedali šancu, aby sa priblížili k našej bráne. Držali sme loptu na našich kopačkách a odmenou bol vedúci gól. Do záveru zápasu sme ukázali veľa krásnych kombinačných akcií, ktorým chýbalo presné zakončenie. Chlapcom ďakujem za predvedený výkon a víťazstvo, ktoré ich povzbudí do ďalších bojov.

Mladší žiaci B
1. kolo
Piešťany – Drahovce 3:0 (3:0)

Góly: 2. Lucas Gešvandtner, 7. Peter Macek, 9. Denis Seko
Zostava 1. kola: Marek, Macek, Klein, Suchý, Nguyen, Fodrán, Seko, Martinkovič, Žlnay, Grežďo, Duong, Ružička, Zeman, Čimo, Kalnický, Bežák, Polák
Ján Stachura, tréner: Za naše družstvo nastúpili výlučne chlapci ročníka 2007 a 2008, ktorým chceme dať v tejto lige príležitosť zoznámiť sa s veľkým ihriskom a dostatočne ich pripraviť na prechod do žiackej kategórie. Pre chlapcov znamenal tento zápas premiéru v súťaži organizovanej SFZ, ktorú zvládli obstojne. Premiérovo na veľkom ihrisku, proti starším súperom dokázali dominovať v herných činnostiach. Zápas sme zvládli výsledkovo bez väčších problémov, mali sme ho pod kontrolou od prvej do poslednej minúty. Škoda nevyužitých príležitostí, keď mohlo padnúť ešte viac gólov. Herne nám však zápas príliš nevyšiel, s výnimkou úvodu zápasu viazla kombinácia a na chlapcoch bolo vidieť nerozohratosť po letných dovolenkách, ako aj nezvyk hrať na veľké ihrisko. V konečnom dôsledku môžem vyjadriť spokojnosť s výsledkom, oveľa menej však s predvedenou hrou, na čom sa budeme snažiť na tréningoch intenzívne pracovať.
MB/ TK PFK

Populárne články